Γενικά

Μπόκα-Ρίβερ: Πού να είχε και κόσμο...

Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ ήρθαν ισόπαλες σε... όλα (1-1 σκορ και... αποβολές), σε ένα εξαιρετικό «superclasico» από το οποίο έλειψε μόνο ο κόσμος.

Τα είχε όλα, μα δεν είχε νικητή! Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, έχοντας και από μία αποβολή, με το μοναδικό που έλειπε από το ματς να είναι ο κόσμος από τις κερκίδες! Στους 9 βαθμούς ανέβηκε η Μπόκα, στους 7 η Ρίβερ μετά το μεταξύ τους ματς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ευχή όλων να είναι το πρώτο και το τελευταίο «superclasico» που διεξήχθη χωρίς κόσμο, και από τις δύο πλευρές, στις κερκίδες.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-4-1-2, που γινόταν 5-3-2 σε θέση άμυνας, παρέταξε την Μπόκα ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο. Ο Ανδράδα στην εστία, με τους Ζαμπράνο, Λόπες, Ιθκερδόθ στην τριάδα των στόπερ και τους Καπάλδο, Φάμπρα να είναι τα δύο μπακ-χαφ. Καμπουσάνο, Μεδίνα στα χαφ με τον Μαρόνι σε ρόλο δεκαριού και τους Τέβες, Βίγια στην επίθεση.

Με το κλασικό 4-3-3 κατέβασε από την άλλη μεριά την Ρίβερ ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Ο Αρμάνι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τους Κάσκο, Ντίαθ, Μαϊδάνα, Ανχιλέρι στην τετράδα της άμυνας. Έντσο Πέρες, Παλαβεσίνο, Σουάρες η τριάδα στα χαφ, με τους Ντε Λα Κρους, Καρασκάλ να πλαισιώνουν τον Μπορέ στην επίθεση.

Το ματς

Τον απόλυτο έλεγχο είχε η Ρίβερ στο ξεκίνημα του αγώνα. Με την τριάδα των χαφ είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και του άξονα, κρατώντας και κυκλοφορώντας διαρκώς την μπάλα κόντρα στην "σφιχτή" Μπόκα που έδειχνε σαφή διάθεση να περιμένει στο γήπεδο για να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Με αυτό τον τρόπο παραλίγο να εκμεταλλευτεί μια ασυνεννοησία στην άμυνα της Ρίβερ η Μπόκα, όμως ο Αρμάνι τελικά το... διόρθωσε (11'). Ο Ζαμπράνο πέντε λεπτά μετά έριξε μια γεμάτη αγκωνιά στον Ντε Λα Κρους, με τον διαιτητή να τον "κιτρινίζει" παρά τις φωνές των φιλοξενούμενων για αποβολή, με την Ρίβερ να αγγίζει στο 20ο λεπτό το γκολ με τον Ντε Λα Κρους να εκμεταλλεύεται την τραγική έξοδο του Ανδράδα και να προσπαθεί να τον κρεμάσει αλλά τον Ιθκερδόθ να διώχνει πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.



Το παιχνίδι άρχισε να σβήνει, η Μπόκα άρχισε να παίρνει μέτρα και να φέρνει το ματς στα μέτρα της για να φτάσει μια ανάσα από το προβάδισμα στο 37ο λεπτό όταν ο Τέβες έκανε κακό εξ επαφής πλασέ δίνοντας την ευκαιρία στον Αρμάνι να το... βγάλει. Αυτό ήταν το καμπανάκι που δεν άκουσαν οι φιλοξενούμενοι, με τον εξαιρετικό στο ματς Καπάλδο να παίρνει άλλη μια φορά όλη την πλευρά και να κερδίζει το πέναλτι από τον Ντίαθ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βίγια. Όλοι μας περιμέναμε να τρέξει και να ανέβει στην κερκίδα, αλλά δεν είχε κόσμο... Οπότε περιορίστηκε σε έναν έντονο πανηγυρισμό με τους συμπαίκτες του.



Η Μπόκα είχε χτυπήσει σε καίριο σημείο και λίγο έλειψε να χτυπήσει με την επανέναρξη όταν ο Καπάλδο και πάλι βρέθηκε στην περιοχή, αλλά το τελείωμα που επιχείρησε ήταν κάκιστο. Η Ρίβερ ήταν... ανοιχτή, αφού είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο για να πιέσει και η Μπόκα έβρισκε πολλούς χώρους και στο 62ο λεπτό λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη. Η Ρίβερ όμως είχε... Αγιο Αρμάνι, με τον κίπερ της να την κρατάει όρθια με τριπλή επέμβαση σε Τέβες, Βίγια και Μαρόνι, με τον τελευταίο να μην μπορεί να σκοράρει από το ένα μέτρο! Στα... καπάκια η Ρίβερ απείλησε με τον Παλαβεσίνο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Ανδράδα για να γίνει από εκεί και πέρα ένας... χαμός!



Στο 67ο λεπτό η Ρίβερ ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά του Παλαβεσίνο μετά από ωραία σέντρα του Ανχιλέρι, για να χτυπήσει η ένταση και το πάθος... κόκκινο, όπως ήταν και το χρώμα της κάρτας που αντίκρισε ο Ζαμπράνο, αφήνοντας την Μπόκα με δέκα. Μεδίνα, Βίγια και Κάσκο "κιτρινίστηκαν" για να έρθει ο τελευταίος να δεχτεί δεύτερο κίτρινη στο 79ο λεπτό και το ματς να γίνει... ροντέο. Η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο, οι μονομαχίες ήταν γερές και η Ρίβερ στο 89ο λεπτό άγγιξε το γκολ της ανατροπής, αλλά δεν... τέζαρε την Μπόκα. Ο Ντε Λα Κρους έκανε την εξαιρετική σέντρα-ξυραφιά, με τον Ιθκιερδόθ να κάνει την κεφαλιά και να πάει να κρεμάσει τον κίπερ του. Για καλή του τύχη είδε την μπάλα να παίρνει τρελό φάλτσο και να μην περνάει την γραμμή, για να έρθει ο Ζουκουλίνι στα... καπάκια να "σημαδέψει" το δεξί δοκάρι με το 1-1 να παραμένει.



MVP: Ο Καπάλδο έκανε φανταστικό παιχνίδι. Κερδίζει το πέναλτι για το 1-0, έχει ευκαιρία να σκοράρει, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και γενικότερα δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα από την μεριά του. Μια πλευρά μόνος του, όντας... απολαυστικός!

Ο μοιραίος: Ο Μαρόνι δεν ήταν αρνητικός, αλλά έχασε μυθική ευκαιρία να γράψει το 2-0 στο 62ο λεπτό από το ένα μέτρο!

Η σφυρίχτρα: Ο Φακούντο Τέγιο Φιγκερόα τα πήγε μια χαρά, έδωσε σωστά ένα πέναλτι και δύο κόκκινες, γενικότερα δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι δύο ομάδες από την απόδοσή του.

Έτσι παρακολουθήσατε live το ματς από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x