Γενικά

Δέκα ματς χωρίς νίκη, ανατροπές & γκολ στο φινάλε: Η Μποταφόγκο έχασε τον τίτλο με τη μεγαλύτερη καθίζηση που έχουμε δει

Η Μποταφόγκο έμεινε και με τη βούλα εκτός διακδίκησης του τίτλου στη Βραζιλία, μετά από ένα σερί δέκα αγωνιστικών χωρίς νίκη.

Για τη φετινή πορεία της Μποταφόγκο και την ασύλληπτη κατάρρευσή της τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα είχαμε πει αναλυτικά, ωστόσο τότε υπήρχαν ακόμη ελπίδες για να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα του Τικίνιο και του Ντιέγκο Κόστα.

Ωστόσο, μετά το εντός έδρας 0-0 με την Κρουζέιρο την Κυριακή (03/12), η "φογκάο" έμεινε και με τη βούλα εκτός μάχης, καθώς μία αγωνιστική πριν το φινάλε στη Βραζιλία, είδε τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Παλμέιρας, να φτάνει τους πέντε βαθμούς.

Όλα αυτά την ώρα που το καλοκαίρι η διαφορά της Μποταφόγκο από τους διώκτες της είχε φτάσει το +13, με ένα μικρό κακό σερί τον Σεπτέμβριο να ακολουθείται από επτά βαθμούς σε τρία ματς, που εδραίωσε τις ελπίδες του συλλόγου που έχει να ανέβει στην κορυφή από το 1995.

Τότε, ξεκίνησε η ολική κατάρρευση. Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή, το κοντέρ έγραψε 0-6-4, με μία ισοπαλία αρχικά, τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη συνέχεια και εντέλει άλλα πέντε χηνάρια!



Κι όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά εάν δεν είχαμε... λιποθυμίες στο τέλος αρκετών ματς.

Ενδεικτικά, η εντός έδρας ήττα με 4-3 από την Παλμέιρας ήρθε μετά από προβάδισμα 3-0 στο ημίχρονο και 3-1 στο 83'. Το 4-3 από την Γκρέμιο καταγράφηκε μετά από 3-1 υπέρ της Μποταφόγκο μέχρι το 49', ενώ ακολούθησαν μία ισοφάριση στο 90+6' ενάντια στην Μπραγκαντίνο, μία στο 90' κόντρα στη Σάντος και μία στο 90+9' κόντρα στην Κοριτίμπα - με τον Τικίνιο να δίνει το προβάδισμα στο 90+7'!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ομάδα του Τζον Τέξτορ, που έχει επίσης στην ιδιοκτησία του τη Λιόν, πέρασε 31 αγωνιστικές στην κορυφή, νούμερο που την καθιστά στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Ασφαλώς, είναι η μοναδική στη δεκάδα που δεν σηκώνει την κούπα στο τέλος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x