Champions League

Μπουφόν: «Ήταν μεγάλος στόχος ο τελικός»

Στόχος των τελευταίων ετών ήταν για τη Γιουβέντους ο τελικός του Champions League, που σύμφωνα με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πάρει το τρόπαιο κόντρα σε αυτήν την Μπαρτσελόνα.

Ο μεγάλος στόχος των τελευταίων χρόνων ήταν για τη Γιουβέντους ο τελικός του Champions League, σύμφωνα με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο αρχηγός των «μπιανκονέρι» ανέφερε ότι όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι για την συμμετοχή τους στο τελικό, αν και στην αρχή της σεζόν δεν περίμεναν να φτάσουν τόσο μακριά.

«Ο τελικός ήταν ο μεγάλος στόχος της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Φέτος δεν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, κυρίως λόγω της αλλαγής προπονητή, όμως τελικά τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό», είπε ο 37χρονος που στη συνέχεια τόνισε ότι για εκείνον είναι όνειρο ζωής να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο.

«Τα συναισθήματα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Για μένα αυτό το τρόπαιο είναι στόχος ζωής, καθώς είναι το μοναδικό που δεν έχω κατακτήσει με τη Γιουβέντους. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μάλιστα, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αν το κάνουμε απέναντι σε αυτή την Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Ιταλός τερματοφύλακας που επισήμανε ότι οι όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είναι έμπειροι, ανεξάρτητα το νεαρό της ηλικίας ορισμένων.

«Οι δύο ομάδες αποτελούνται από παίκτες όλων των ηλικιών, έχουμε και νέους και μεγαλύτερους, όμως όλοι είναι έμπειροι σε αυτό το επίπεδο και θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση», ήταν τα λόγια του θρύλου της Γιουβέντους, που δήλωσε ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι το φαβορί, όμως και οι «μπιανκονέρι» έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα.

«Αντικειμενικά, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί καθώς έχουν μπροστά παίκτες όπως οι Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ ενώ από πίσω τους έρχεται ο Ινιέστα. Όμως κι εμείς έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όπως οι Τέβες, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο και Μπονούτσι», ανέφερε ο αρχηγός της «γηραιάς κυρίας».

Στη συνέχεια, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για τον τερματοφύλακα των «μπλαουγκράνα», Αντρέ Τερ Στέγκεν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν φοβερό πορτιέρο.

«Όσο παίζεις, αποκτάς εμπειρία και η πορεία του Τερ Στέγκεν στο Copa Del Rey και στο Champions League επιβεβαιώνουν τα καλά λόγια που τον ακολουθούσαν από τότε που έπαιζε στη Γερμανία. Έχει δείξει ότι είναι φοβερός τερματοφύλακας. Του εύχομαι να έχει μία μεγάλη καριέρα με πολλούς τίτλους, όμως, από μεθαύριο», είπε ο 37χρονος που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Κόντε και σε όσα στοιχεία έδωσε στη Γιουβέντους τα χρόνια που κάθησε στον πάγκο.

«Σίγουρα ο Κόντε θα παρακολουθήσει το παιχνίδι, μας έστειλε και μήνυμα έτσι κι αλλιώς. Η σημερινή Γιουβέντους εξακολουθεί να έχει κάποιες από τις πινελιές του. Η αποφασιστικότητα, η τακτική και η ικανότητά μας να παίξουμε καλά, όλα ήταν αρετές που αποκτήσαμε υπό τις οδηγίες του Κόντε και ελπίζουμε να μας μείνουν για αρκετό καιρό», δήλωσε ο τερματοφύλακας της εθνικής Ιταλίας που τέλος αποκάλυψε ότι οι γιοι του είναι φαν των Νεϊμάρ και Μέσι.

«Ο ένας μου γιος είναι φαν του Μέσι και ο άλλος του Νεϊμάρ, όμως θα λυπηθούν αν χάσουν επειδή υποστηρίζουν τη Γιουβέντους», κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x