Ιταλία

Μπρέμερ: Εχθρός ή φίλος των φιλάθλων της Τορίνο;

Η μεταγραφή του Γκλέισον Μπρέμερ στη Γιουβέντους από την Τορίνο έφερε αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων των «ταύρων» λόγω της έχθρας των συλλόγων. Ή μήπως όχι;

Το Φλεβάρη του 2022 ο Γκλέισον Μπρέμερ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Τορίνο, προκειμένου η ομάδα να καρπωθεί χρήματα από τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο αντί ο παίχτης να φύγει ως ελεύθερος για άλλες πολιτείες.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός τελικά ανακοινώθηκε από τη Γιουβέντους έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ και μπαίνει στο κλαμπ των παιχτών που αποχώρησαν από την «γκρανάτα» για τη «μεγάλη κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η μετακίνηση του Μπρέμερ έσπειρε τη διχόνοια ανάμεσα στους οπαδούς της Τορίνο καθώς πολλοί είδαν με καλό μάτι το γεγονός πως ο παίχτης δεν αποχώρησε ως ελεύθερος, ενώ άλλοι δεν έχουν συγχωρέσει ακόμα περιπτώσεις όπως των Άλντο Σερένα, Άντζελο Ογκμπόνα ή του Φεντερίκο Μπαλζαρέτι που αποτελούσε γηγενή από τα σπλάχνα του συλλόγου και αποχώρησε για τη «μισητή» αντίπαλο, περίοδο πολλών οικονομικών προβλημάτων των «ταύρων» που τους είχαν στείλει στη Serie B.

Οι μετακινήσεις μεταξύ δύο ομάδων είναι παρά πολλές, με πιο σύνηθες φαινόμενο, παίχτες που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» ή νέοι ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές της Τορίνο όπως ο Μόιζε Κιν να μετακινούνται στην πλευρά της «βέκια σινιόρα».

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές άφησαν τη «ζέβρα» για να φορέσουν τα χρώματα της «γκρανάτα», με λιγότερο αναίμακτο τρόπο. Ένας από αυτούς είναι ο τερματοφύλακας Στέφανο Σορεντίνο που αγωνίστηκε στα μέρη μας με την ΑΕΚ, ο Τσίρο Ιμόμπιλε που ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο στη μεταγραφή του Ογκμπόνα και οι Πιάτσα, Κουαγιαρέλα και Τόμας Ρινκόν που αποχώρησε φέτος για την Σαμπντόρια.

Από τη Γιουβέντους στην Τορίνο πήγε και ο Γκουλιέλμο Γκαμπέτο το καλοκαίρι του 1941. Ο Ιταλός επιθετικός είναι δεύτερος στη λίστα των παιχτών με τα περισσότερα γκολ, σε αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, με 10 τέρματα. Πίσω μόνο από τον Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι που σημείωσε 14, φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους.

Με τη μεταγραφική περίοδο σε εξέλιξη, σίγουρα οι φίλαθλοι της «γκρανάτα» δεν θέλουν να κυκλοφορεί πολύ καιρό ελεύθερος στην αγορά ο πρώην επιθετικός τους Αντρέα Μπελότι που έχει σκοράρει 113 φορές με την ομάδα τους. Πόσο μάλλον δε, όταν η Γιουβέντους χτενίζει την αγορά για επιθετικό…

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x