Μουντιάλ 2022

Αγγλία-Σενεγάλη: Μάχη λιονταριών για μια θέση στα προημιτελικά

Αγγλία και Σενεγάλη κοντράρονται στο στάδιο «Al Bayt» (21:00, ΑΝΤ1) με φόντο μια πρόκριση στην προημιτελική φάση του φετινούς Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Λιοντάρια της Ευρώπης εναντίων λιονταριών της Αφρικής, σε μια μάχη με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Αγγλία και Σενεγάλη θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε βράδυ (21:00, ΑΝΤ1) στο Κατάρ με στόχο να πάρουν το εισιτήριο για τους «8», σε μια αναμέτρηση που αναμένεται συναρπαστική, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειξαν τις αρετές τους κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων.

Από τη μία η Αγγλία, ξεκίνησε την πορεία της στο φετινό Μουντιάλ με το εκκωφαντικό 6-2 κόντρα στο Ιράν, ενώ στη συνέχεια έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τις ΗΠΑ και πήρε την πρόκριση ως πρώτη από τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, χάρη στην επιβλητική νίκη της με 3-0 στο βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία. Τα 9 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα αποτελούν αριθμό ρεκόρ για εκείνη σε φάση ομίλων Παγκόσμιου Κυπέλλου και πλέον κυνηγάει τη δεύτερη σερί παρουσία της σε προημιτελική φάση. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του αμυντικού, Μπεν Γουάιτ, ο οποίος επέστρεψε στο Νησί.



Από την άλλη, η Σενεγάλη πήρε την πρόκριση ως δεύτερη από τον πρώτο όμιλο, περνώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε φάση των «16» ενός Μουντιάλ. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με ήττα 2-0 από την Ολλανδία, τις υποχρεώσεις της στο Κατάρ, στη συνέχεια επικράτησε 3-1 των διοργανωτών και νίκησαν με 2-1 τον τελικό πρόκρισης με το Εκουαδόρ στην τελευταία αγωνιστική, κλείνοντας το αποψινό ιστορικό της ραντεβού με την Αγγλία. Ο προπονητής της, Αλιού Σισέ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες αλλά αναμένεται να παραστεί κανονικά στην αναμέτρηση, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό του μέσο Ιντρισά Γκεγέ, αφού συμπλήρωσε κάρτες, ενώ εκτός δράσης παραμένει ο τραυματίας Κουγιατέ.



Πού θα κριθεί


Στο κατά πόσο η Αγγλία, η οποία είναι το φαβορί στα… χαρτιά, θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και να περιορίσει την επιθετική δράση των Σενεγαλέζων, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως μπορούν να βρουν με ευκολία τον δρόμο για την αντίπαλη περιοχή, όταν τους δοθεί το δικαίωμα.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει σκοράρει ήδη τρεις φορές για λογαριασμό της Αγγλίας στο φετινό Μουντιάλ, δείχνοντας πως αποτελεί παίκτη-κλειδί για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ. Με τον Κέιν να μην έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιθανότατα θα κληθεί να... βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά.



Η μονομαχία


Απόντος του τραυματία Σαντιό Μανέ, ο Καλιντού Κουλιμπαλί έχει πάερει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον ηγέτη των Αφρικανών. Επιβλητική παρουσία στο κέντρο της άμυνας για τη Σενεγάλη, οι μονομαχίες του με τους επιθετικούς της Αγγλίας αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.



Εκτίμηση


Η Αγγλία αναμένεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Σενεγάλη λογικά θα παίξει έναν πιο… παθητικό ρόλο, ψάχνοντας τις ευκαιρίες της με αντεπιθέσεις. Αν η ομάδα του Σάουθγκεϊτ εμφανιστεί χωρίς προβλήματα στον χώρο του κέντρου και δεν προδοθεί από την άμυνά της, θα καταφέρει να πάρει και την πρόκριση.

Πιθανές ενδεκάδες


Αγγλία (Σάουθγκεϊτ, 4-2-3-1): Πίκφορντ – Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Χέντερσον, Μπέλιγχαμ – Σάκα, Φόντεν, Ράσφορντ – Κέιν

Σενεγάλη (Σισέ, 4-3-3): Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς – Σις, Παπέ Γκεγιέ, Ν. Μεντί – Ι. Εντιαγέ, Ι. Σαρ, Ντιά

Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

Γήπεδο: Al Bayt Stadium, Αλ Κορ (68.895 θεατών)

Αγγλία-Σενεγάλη: Η προαναγγελία του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x