Μουντιάλ 2022

Ανιμπάλ Μεζμπρί: Ένα σύγχρονο «πολυεργαλείο» που ετοιμάζεται να λάμψει στο Κατάρ

Η Τυνησία ταξιδεύει στο Κατάρ, έχοντας μια πολύ επικίνδυνη επιθετική γραμμή. Ωστόσο, λίγο πιο πίσω, διαθέτει ένα «πολυεργαλείο» που αναμένεται να λάμψει. Και δεν είναι άλλος, από τον Ανιμπάλ Μεζμπρί!

Την έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιήσει η εθνική ομάδα της Τυνησίας στο Κατάρ, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Γαλλία, Δανία και Αυστραλία. Οι βορειοαφρικανοί διαθέτουν αρκετούς επικίνδυνους -για τις αντίπαλες άμυνες- ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν εύκολα να κάνουν... τη ζημιά. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο μεσοεπιθετικός της Μπέρμιγχαμ, Ανιμπάλ Μεζμπρί, ο οποίος στα 19 του χρόνια θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ένα Μουντιάλ και αναμένεται να εντυπωσιάσει.

Γεννημένος στο Ιβρί-σιρ-Σεν, στη Βόρεια Γαλλία, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της «μικρής» ομάδας του Παρισιού, Paris FC. Μάλιστα, για χάρη της μετακόμισε οικογενειακώς στην «Πόλη του Φωτός». Το 2018 τον βρήκε στα «φυτώρια» της Μονακό, με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να αναγκάζουν, έναν χρόνο αργότερα, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάλει 10 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του και να γίνει κάτοικος Αγγλίας.

Έχει πραγματοποιήσει 3 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων», η μία εξ αυτών τον περασμένο Απρίλιο απέναντι στη Λίβερπουλ, περνώντας ως αλλαγή στα 6 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας τον Γκάρι Νέβιλ να εντυπωσιαστεί από το αγωνιστικό του στυλ αλλά για την επιθετικότητά του. Τη φετινή σεζόν, έχει δοθεί δανεικός στην Μπέρμιγχαμ, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, προκειμένου να «ψηθεί» και να επιστρέψει γεμάτος εμπειρίες στο Μάντσεστερ.

Με την εθνική ομάδα της Τυνησίας, πήρε το βάπτισμα του πυρός στις 5 Ιουνίου 2021, σε ένα φιλικό κόντρα στο Κονγκό, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά. Μέχρι σήμερα, έχει φορέσει το εθνόσημο 17 φορές, έχοντας και μία ασίστ.


Ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή


Διακρίνεται για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αγωνίζεται σαν «30άρης», κάνοντας εξαιρετικές κινήσεις, είτε με την μπάλα στα πόδια, είτε μακριά από αυτή. Να σημειωθεί πως δεν παραλείπει πότε τα αμυντικά του καθήκοντα, καθιστώντας τον τακτικά άψογο. Το ποδοσφαιρικό στυλ παραπέμπει σε μεγάλους μεσοεπιθετικούς, όπως ο Ρουντ Γκούλιτ. Παράλληλα, η εντυπωσιακή κόμμωσή του, τον κάνει να ξεχωρίζει, μην περνώντας ποτέ απαρατήρητος. Διαθέτει όλο το πακέτο για να ξεχωρίσει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή.

Στα αδύναμα του σημεία, παρότι αγωνίζεται τόσο στο «8», όσο και στο «10», δεν έχει το εύκολο γκολ, ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, και αναμένεται να δουλέψει σκληρά για να βελτιώσει την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Επιπλέον, δεν έχει καταφέρει να παραμένει ψύχραιμος όταν... ανάβουν τα αίματα, έχοντας δεχθεί αρκετές κίτρινες κάρτες, οι περισσότερες για διαμαρτυρία.

Ο Μεζμπρί πηγαίνει στο Κατάρ ως πρωτοεμφανιζόμενος, έχει όμως την ικανότητα και την ποδοσφαιρική ευφυΐα να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και να ξεχωρίσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει τα φόντα να γίνει ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση του και το Μουντιάλ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να επιδείξει την τεράστια ποιότητά του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x