Μουντιάλ 2022

Τριάρα με… ακούσιο γκολ του Μέσι η Αργεντινή - Πρώτο «φρένο» στη Βραζιλία

Καθοριστικό βήμα για μια θέση στο Μουντιάλ έκανε η Αργεντινή. Με πρωταγωνιστή τον Μέσι (που άνοιξε το σκορ μ’ ένα περίεργο γκολ) καθάρισε 3-0 την Ουρουγουάη. Κόλλησαν στο 0-0 Κολομβία και Βραζιλία.

Στην Παρί ψάχνεται ακόμα, αλλά στην εθνική Αργεντινής ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει ακάθεκτος. Ο 34χρονος σταρ οδήγησε την «μπιανκοσελέστε» σε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Ουρουγουάης, με την οποία έκανε καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Μουντιάλ.

Έστω κι αν δεν ήταν ακριβώς αυτή η πρόθεσή του, ο ηγέτης της κατόχου του Κόπα Αμέρικα ξεκλείδωσε την (πάντα σκληρή) άμυνα των φιλοξενούμενων: Με μια όμορφη πάσα με φάλτσο για τον Ντε Πολ, την οποία εκείνος δεν πρόλαβε, ωστόσο μπέρδεψε τον Μουσλέρα και κατέληξε στα δίχτυα του.

Όταν, δε, ο Ντε Πολ… βρήκε τελικά την μπάλα στο 44’ (με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή) η σεμνή τελετή είχε ουσιαστικά τελειώσει πριν το ημίχρονο. Έτσι, ο Λαουτάρο απλώς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 61’, γράφοντας το τελικό σκορ, με το οποίο η Αργεντινή εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.



Στην πρώτη εξακολουθεί -και με διαφορά- να βρίσκεται η Βραζιλία, παρόλο που υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών.

Με αλλαγές και χωρίς ιδιαίτερο άγχος (αφού η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί), η «σελεσάο» έμεινε στο 0-0 με την Κολομβία, η οποία δεν κατάφερε μια νίκη-υπέρβαση, που θα την έβαζε ακόμα πιο γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Σε αυτό (έστω και με λίγες πιθανότητες) επέστρεψε η Χιλή, η οποία επέστρεψε και στις νίκες από τον περασμένο Νοέμβρη. Σ’ ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο τελείωσε με μια αποβολή για κάθε ομάδα (Αρανγκίς και Αλντερέτε), οι γηπεδούχοι λύγισαν 2-0 την Παραγουάη.

Χάρη λοιπόν στα γκολ των Μπρέρετον και Ίσλα μέσα σ’ ένα τρίλεπτο (69’-72’), πήραν το τρίποντο, που διατηρεί τις περιορισμένες ελπίδες τους για την πέμπτη θέση.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x