Μουντιάλ 2022

Αζεντίν Ουνάχι: Ένα διαμαντάκι από το Μαρόκο που περιμένει να λάμψει

Μόλις στα 22 του χρόνια ο Αζεντίν Ουνάχι ψάχνει με τη φανέλα του Μαρόκου την ευκαιρία στο Μουντιάλ του Κατάρ για να δείξει σε όλο τον πλανήτη το ταλέντο του!

Με μια ματιά στα πρόσωπα που πιθανός θα κληθούν στο Μουντιάλ του Κατάρ για λογαριασμό του Μαρόκου, οι λίγο πιο… ψαγμένοι θα μπορέσουν να εντοπίσουν το Αζεντίν Ουνάχι, 22χρονο επιθετικό μέσο. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά λογικό στους περισσότερους να μην θυμίζει κάτι, ωστόσο η υπόθεση έχει αρκετό «ψωμί» καθώς μιλάμε για ένα διαμαντάκι από την Βόρεια Αφρική που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστιο ξεπέταγμα και ψάχνει την ευκαιρία από το Μουντιάλ για να παρουσιάσει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το ταλέντο του. Μόνο και μόνο που προέρχεται από τα σπουδαία «φυτώρια» των μικρών κατηγοριών της Γαλλίας, φαίνεται αρκετό να για να μας κάνει να ασχοληθούμε με την περίπτωσή του.

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Ράζα Καζαμπλάνκα από μόλις 10 ετών, το 2015 έκανε το βήμα για την πασίγνωστη Mohammed VI Football Academy, που κατά καιρούς έχει τροφοδοτήσει με δεκάδες ποδοσφαιριστές τις ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν ανοιχτά τα μάτια τους στο Μαρόκο. Έτσι συνέβη και με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Το 2018, μόλις ενηλικιώθηκε, η Στρασμπούργ τον πήρε στη Γαλλία, βλέποντας σε αυτόν μια εξαιρετική περίπτωση, δίνοντάς του παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα. Η Αβράνς τον είδε και τον «τσίμπησε», εκεί όπου έκανε γεμάτη σεζόν στην τρίτη κατηγορία με 27 συμμετοχές και πέντε γκολ, αν και χαφ!

Κάπου εκεί και ολοκληρώνοντας το «αγροτικό» του, έφτασε η στιγμή που καρτερικά περίμενε, αφού υπέγραψε με την Ανζέ και πήρε… προαγωγή στη Ligue 1. Πολλοί θα πίστευαν ότι εκτός από περιορισμένο χρόνο, θα ήταν και ψαρωμένος με την απότομη αλλαγή επιπέδου. Η ποδοσφαιρική του… αλητεία και ο τσαμπουκάς του, αποτυπώθηκαν απευθείας στον αγωνιστικό χώρο και τον έκαναν να ξεχωρίσει με το καλημέρα. Ολοκληρώνει τη σεζόν με 33 συμμετοχές, δύο γκολ και ένα κάρο εγκωμιαστικά σχόλια, τα οποία φυσικά δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι την πατρίδα του. Μάλιστα, η επιβράβευση ήρθε στα μέσα της χρονιάς, αφού τον Γενάρη του 2022 έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα του Μαρόκου κόντρα στη Γκάνα.

Αζεντίν Ουνάχι: Ένα διαμαντάκι από το Μαρόκο

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχει προλάβει να καταγράψει μόλις εννιά συμμετοχές με το εθνόσημο, ωστόσο τα δύο γκολ που έχει πετύχει, αποδείχτηκαν κάτι περισσότερο από σημαντικά για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο ισόπαλο ματς (1-1) στην έδρα του Κονγκό, το Μαρόκο θα τα έδινε όλα στην έδρα του για το πολυπόθητο εισιτήριο. Ο Ουνάχι ήταν αυτός που στο 21’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ «χτύπησε» για ακόμα μια φορά στο 54’ για να κλειδώσει τη νίκη και αυτόματα την συμμετοχή στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο 22χρονος έχει και μια… μικρή σχέση με την Ελλάδα. Στους Μεσογειακούς αγώνες του 2018 στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ο Ουνάχι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της χώρας του. Η πορεία πήγαινε αρκετά καλά, δεδομένης πάντα της μικρής δυναμικότητας, με το Μαρόκο να φτάνει στον μικρό τελικό του θεσμού. Εκεί, συνάντησε μπροστά του την Ελλάδα! Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και το χάλκινο μετάλλιο θα κρινόταν στα πέναλτι. Εκεί, ο Αζεντίν δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, πλήγωσε την «γαλανόλευκη» και έδωσε τη διάκριση στον εαυτό του και τους συμπαίκτες του.

Το ακόμα πιο θετικό για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ουαλίντ Ρεγραγκί, είναι ότι διαθέτει στο ρόστερ του ένα παίκτη ικανό να παίξει σε παραπάνω από μια θέση. Σε μόλις εννιά ματς τον έχει χρησιμοποιήσει ως αριστερό εξτρέμ, δεξί εξτρεμ, αμυντικό χαφ και επιθετικό μέσο! Είναι η καλύτερη ευκαιρία για την καριέρα του νεαρού να απογειωθεί, όμως μοναδικός που μπορεί να το κατορθώσει αυτό είναι ο ίδιος με την απόδοσή του. Ας ελπίσουμε, να κάνει ένα καλό Μουντιάλ και να μας κάνει να… τρίβουμε τα μάτια μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x