Μουντιάλ 2022

Βέλγιο-Καναδάς: Η ιστορική συνάντηση του Κορνέλιους με τους «κόκκινους διαβόλους»

To Βέλγιο θα αντιμετωπίσει στο Αλ-Ραγιάν τον Καναδά στις 21:00 (ANT1) για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

To Bέλγιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, μπαίνει στο «χορό» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ αντιμετωπίζοντας απόψε στις 21:00 (ANT1) τον Καναδά για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» των οποίων το ταλέντο... ξεχειλίζει θέλουν να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά έχοντας ως οδηγό το 2018, όταν και κατέκτησαν την 3η θέση στη Ρωσία επικρατώντας στον μικρό τελικό της Αγγλίας.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και η παρέα του, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με μοναδική εξαίρεση την απουσία του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον μηρό και η συμμετοχή του στη φάση των ομίλων κρίνεται αμφίβολη. Ο δρόμος του Βελγίου προς το Κατάρ δεν είχε εμπόδια καθώς στον 5ο προκριματικό όμιλο η πρώτη θέση ήρθε με σχετική άνεση. Αντίπαλοι σε αυτό τον μικρό ποδοσφαιρικό «μαραθώνιο» ήταν η Ουαλία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λευκορωσία.

Βέλγιο-Καναδάς: Η προαναγγελία του ματς

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Καναδά, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πρώτη μετά το 1986. Αδιαμφισβήτητα, το αστέρι της ομάδας είναι ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος θα απουσιάσει από αυτήν την ιστορική πρεμιέρα καθώς υποφέρει εδώ και καιρό από τραυματισμό στον μηρό.

Στα προκριματικά ο Καναδάς πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά της ζώνης Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, αποκλείοντας Σουρινάμ, Βερμούδες, Αρούμπα και Νήσους Κέιμαν. καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την Αϊτή με συνολικό σκορ 4-0, ενώ στην τρίτη φάση κατέλαβε την πρώτη θέση σε όμιλο με Μεξικό, ΗΠΑ και Κόστα Ρίκα (μεταξύ άλλων) με απολογισμό 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες (23-7 τα γκολ), παίρνοντας το εισιτήριο για το Κατάρ.

Μάλιστα, στο σύνολο του Τζον Χέρντμαν υπάρχει και... ελληνική εκπροσώπηση με τον κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού, Ντέρεκ Κορνέλιους να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την βασική ενδεκάδα.

Βέλγιο-Καναδάς: Η προαναγγελία του ματς

Που θα κριθεί


Πέραν του ταλέντου, σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση θα παίξει και η εμπειρία των παικτών του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο «άσημος» Καναδάς δεν είναι μαθημένος σε αντίστοιχες καταστάσεις και πιθανώς η πίεση που θα του ασκηθεί θα είναι κομβικής σημασίας.

Παίκτης βαρόμετρο


Ερωτηματικό για το Βέλγιο αλλά και για την έκβαση της αναμέτρησης θα είναι η κατάσταση του Τιμπό Κουρτουά. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, διανύει μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος καθώς με τους «μερένχες» έχει δεχθεί ήδη 16 τέρματα, γεγονός που μπορεί να προβληματίσει την βελγική άμυνα.

Η Μονομαχία


Τα «γρανάζια» των δύο ομάδων τα οποία θα κοντραριστούν πολλές φορές και θα δώσουν αρκετές μάχες στο κέντρο δεν είναι άλλα από τον Μπρούνο Εουστάκιο της Πόρτο και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι όταν το απαιτήσει το παιχνίδι μπορούν είτε να «φτιάξουν» παιχνίδι είτε ακόμα και να προασπίσουν τις ανασταλτικές του αρετές.

Παράδοση


Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Εκτίμηση


Η... λογική γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Βελγίου. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, υπερτερεί ποιοτικά του Καναδά σε όλες τις γραμμές και ένα μεγάλο σε έκταση σκορ υπέρ της δεν θα προξενήσει εντύπωση.

Πιθανές ενδεκάδες:
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ 3-4-1-2): Koυρτουά- Φερτόνγκεν, Αλντεβάιρελντ, Φάες- Καστάνιε, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ- Ντε Μπρόινε- Αζάρ, Μέρτενς

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν 4-3-1-2): Mπόργιαν- Τζόνστον, Αντεκούγμπε, Κορνέλιους, Μίλερ- Εουστάκιο, Μπάκαναν, Οσόριο - Ντέιβις- Λαρίν, Ντέιβιντ

Διαιτητής: Τζάνι Σικάσβουε (Ζάμπια)

Γήπεδο: «Ahmad bin Ali Stadium», Aλ Ραγιάν (40.000 θεατές)

Βέλγιο-Καναδάς: Η προαναγγελία του ματς

To πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
1η αγωνιστική
12:00 Mαρόκο-Κροατία (ΑΝΤ1)
21:00 Bέλγιο-Καναδάς (ΑΝΤ1)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
2η αγωνιστική
15:00 Βέλγιο-Μαρόκο (ΑΝΤ1+)
18:00 Kροατία-Καναδάς (ΑΝΤ1+)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
3η αγωνιστική
17:00 Kαναδάς-Μαρόκο (ΑΝΤ1+)
17:00 Κροατία-Βέλγιο (ΑΝΤ1+)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x