Μουντιάλ 2022

Χτύπησε σαν… νίντζα η Ιαπωνία και «καθάρισε» την επιπόλαιη Γερμανία!

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33’, είχε δύο δοκάρια στην επανάληψη αλλά δεν «τελείωσε» την Ιαπωνία κι εκείνη την… πλήγωσε κάνοντας απίστευτη ανατροπή (2-1) με γκολ των Ντοάν και Ασάνο, που μπήκαν αλλαγή!

Σπουδαία νίκη και μάλιστα… α λά Γερμανία για την Ιαπωνία, η οποία κέρδισε με 2-1 και ανατροπή, βάζοντας φωτιά στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ με το… καλημέρα!

Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκιντογκάν στο 33’, είχαν δύο δοκάρια με τον Γκνάμπρι στο 47ο και τον σκόρερ στο 60ο λεπτό.

Ωστόσο, η χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά βρήκε τις λύσεις και με τους Ντοάν-Ασάνο να έρχονται από τον πάγκο, σκόραραν δις σε επτά λεπτά (76’-83’), για να πετύχουν τη νίκη-έκπληξη, βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα…



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Χάνζι Φλικ παράταξε τη Γερμανία με σύστημα 4-2-3-1, τον Νόιερ κάτω από τα γκολπόστ και τους Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ και Ράουμ στην ευθεία στην άμυνα. Κίμιχ και Γκιντογκάν ήταν στον άξονα, με τους Γκνάμπρι και Μουσιάλα στα άκρα της επίθεσης και τον Μίλερ πίσω από τον Χάφερτς που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.

Ο Χατζίμε Μοριγιάσου από την άλλη «κατέβασε» την Ιαπωνία επίσης σε σχηματισμό 4-2-3-1, τον Γκόντα στην εστία και τους Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Ιτακούρα και Ναγκατόμο τετράδα στα μετόπισθεν. Εντο και Τανάκα αποτέλεσαν την δυάδα στα χαφ, με τους Γ. Ίτο, Καμάντα και Κούμπο να είναι η τριπλέτα πίσω από τον Μαέντα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Την αναμενόμενη εικόνα είχε ο αγώνας στο ξεκίνημα. Με τα «πάντσερ» να παίρνουν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορούν με υπομονή, αλλά να μην βρίσκουν τρόπο να γίνουν απειλητικά.

Καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι όχι μόνο πίεσαν σωστά κι έκλεισαν τους χώρους αποτελεσματικά, αλλά είχαν εμφανή στόχευση να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση για να κάνουν την… ζημιά. Το πέτυχαν μάλιστα στο 8’, με το γκολ του Μαέντα ωστόσο ορθώς να μην μετράει για οφσάιντ του σκόρερ!

Μετά το πρώτα 15’, πάντως, η Γερμανία κατάφερε να βρει τα «πατήματά» της, να βγάλει ωραίους συνδυασμούς και γρήγορες συνεργασίες, παίζοντας κυρίως από αριστερά με τον Ράουμ -αφού τα εξτρέμ της έκλειναν κεντρικά- και να φτιάξει φάσεις για γκολ…

Η κεφαλιά του Ρίντιγκερ από κόρνερ με κομπίνα του Κίμιχ, στο 16ο λεπτό, πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Γκόντα έβγαλε εντυπωσιακά τη «βολίδα» του δεύτερου, τέσσερα λεπτά μετά, ενώ ο Γκιντογκάν σπατάλησε δύο ευκαιρίες για το 1-0 μέσα σε ένα λεπτό!

Τελικά, η όλο και πιο κυριαρχική εικόνα της «νατσιονάλμανσαφτ» επιβραβεύθηκε λίγο μετά το ημίωρο. Με τον Κίμιχ να βγάζει μια φοβερή διαγώνια μπαλιά για τον προωθημένο Ράουμ, εκείνον να ανατρέπεται… εις διπλούν από τον γκολκίπερ της Ιαπωνίας και τον Γκιντογκάν να… εξιλεώνεται, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι για το 1-0, στο 33ο λεπτό.



Όπως… αρμόζει σε μια Γερμανία, οι παίκτες της κυνήγησαν και ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν το «τρίποντο» από ημίχρονο, διατηρώντας την ξεκάθαρη υπεροχή. Το πέτυχαν, στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, με τον Χάφερτς, αλλά σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο άσος της Τσέλσι ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Γκνάμπρι…

Ο Χατζίμε Μοριγιάσου άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 3-4-3 στην επανάληψη, θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα «μείνει» στο ματς. Όμως και πάλι, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι.



Είναι χαρακτηριστικό ότι, στα πρώτα 15’, είχαν όχι μια αλλά τρεις καθαρές φάσεις για γκολ! Ωστόσο, το σουτ του Γκνάμπρι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ο Μουσιάλα πήγε να βάλει το γκολ της σεζόν με φοβερό σόλο, αλλά έστειλε τη μπάλα… στα πουλιά, ενώ ο Γκιντογκάν επίσης είχε δοκάρι, αλλά… αριστερό!



Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Ιαπωνία όχι μόνο συνέχισε να το πιστεύει, αλλά άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει και στην επίθεση, έστω και με ημιτελείς προσπάθειες.

Ο Γκόντα κράτησε την πατρίδα του «ζωντανή» με τριπλή ασύλληπτη επέμβαση, βγάζοντας στο 71ο λεπτό το σουτ του Χόφμαν και από μια κεφαλιά και σουτ του Γκάνμπρι και μετά… όλα πήραν τον δρόμο τους.

Με τους Ιάπωνες να.. προειδοποιούν τον Νόιερ, που απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ίτο στο 76’, έκανε κάτι αντίστοιχο δύο λεπτά μετά στη νέα προσπάθεια του Μιτόμα, αλλά δεν είχε απάντηση στην προβολή του Ντοαν, για το 1-1!



Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρχηγός της Γερμανίας είδε τον Ασάνο να σουτάρει στον ουρανό της εστίας του στο 83ο λεπτό, κάνοντας το 1-2 και «σφραγίζοντας» την μεγάλη ανατροπή!



Καθώς ο Γκορέτσκα έχασε την ευκαιρία να σώσει έστω τον βαθμό, στο πέμπτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, ,με το σουτ του από κεφαλιά πάσα του Φίλκρουγκ να περνάει άουτ.

Γερμανία-Ιαπωνία 1-2

ΜVP: Ο Τακούμα Ασάνο μπήκε στον αγώνα στο 57ο λεπτό και αποδείχτηκε η… χρυσή αλλαγή για την χώρα του. Καθώς έχει συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ σημείωσε και το νικητήριο τέρμα της Ιαπωνίας! Κι όλα αυτά, μέσα σε διάστημα επτά λεπτών… Ε, τι άλλο να κάνει ο επιθετικός της Μπόχουμ, δηλαδή, για να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου;

Η «σφυρίχτρα»: Ο διαιτητής Ιβάν Μπάρτον Σισνέρος από το Σαλβαδόρ είχε ένα σχετικά εύκολο έργο σήμερα. Τα δύο γκολ σωστά ακυρώθηκαν, καθώς ήταν αμφότερα άκυρα, ενώ ήταν κοντά στις φάσεις και όσες φορές χρειάστηκε πήρε σωστές αποφάσεις. Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι έβγαλε το ματς χωρίς την χρήση κάρτας…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Γερμανία (Χάνζι Φλικ, 4-2-3-1): Νόιερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67' Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90' Μουκόκο), Μίλερ (67' Χόφμαν), Μουσιάλα (79' Γκέτσε), Χάφερτς (79' Φίλκρουγκ).

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου, 4-2-3-1): Γκόντα, Χ. Σακάι (75' Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57' Ασάνο), Εντο, Τανάκα (71' Ντοαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57' Μιτόμα).

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
1. Ιαπωνία 3 (2-1)
2. Ισπανία 0 (0-0)
3. Κόστα Ρίκα 0 (0-0)
4. Γερμανία 0 (1-2)

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Γερμανία-Ιαπωνία 1-2
(32' πεν. Γκιντογκάν - 76' Ντοαν, 83' Ασάνο)

Ισπανία-Κόστα Ρίκα (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική 27/11
Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα (12:00)
Ισπανία-Γερμανία (21:00)

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x