Μουντιάλ 2022

Γκουερίνο στον bwinΣΠΟΡ FM: «Τρομακτική η Βραζιλία, καμιά ομάδα δεν κάνει αυτά που κάνει εκείνη»

Την πίστη ότι η Βραζιλία δικαίως θεωρείται φαβορί στο Μουντιάλ -αφού είναι μοναδικό αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο- εξέφρασε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νέτο Γκουερίνο.

Περήφανος για την πορεία της Βραζιλίας -αλλά κυρίως τον τρόπο που αγωνίζεται- στο Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νέτο Γκουερίνο.

Συζητώντας με τον Μιχάλη Τσόχο, ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τρομακτική τη «σελεσάο» και εξέφρασε την άποψη ότι καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει αντίστοιχη εικόνα στο γήπεδο.

Εξήγησε, δε, ότι οι πανηγυρισμοί είναι μέρος της κουλτούρας τους ως λαός (και όχι απόπειρα να προσβάλλουν κάποιον), ενώ αποθέωσε τον Πελέ, ενθυμούμενος τη φορά που αγωνίστηκε αντίπαλός του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουερίνο στην εκπομπή «Fast and Curious»

Για το παιχνίδι της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα: «Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μια εντελώς διαφορετική Βραζιλία. Έκανε τρομακτικό παιχνίδι, με ντρίμπλες, με συνδυασμούς και εξαιρετική οργάνωση σε όλες τις γραμμές. Ίσως ήταν και λίγα τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο».

Για τους χορούς μετά τα γκολ: «Ο κόσμος βλέπει μόνο πως πανηγυρίζουν οι παίκτες. Δεν βλέπει όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πανηγυρίζουν και οι οπαδοί στις εξέδρες; Έτσι είναι οι Βραζιλιάνοι, απλά βγάζουν τη χαρά από μέσα τους χωρίς να προσβάλλουν κανέναν. Είμαστε λίγο διαφορετικός λαός και αυτό είναι στην κουλτούρα μας. Η μπάλα είναι η πιο προσιτή οικονομικά ευτυχία για ένα παιδί στη Βραζιλία. Είναι μια φτηνή διασκέδαση και από παιδιά που παίζουν ξυπόλητοι έχουν αυτή την κουλτούρα».

Για τα μεγαλύτερα όπλα της εθνικής Βραζιλίας: «Έχει μια τρομακτική ραχοκοκαλιά ως ομάδα. Καταρχάς διαθέτει έναν τερματοφύλακα που μπορεί να είναι και ο κορυφαίος στον κόσμο. Έπειτα στο κέντρο της άμυνας έχει Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα που παίζουν μαζί επτά χρόνια. Μπροστά τους ο Καζεμίρο, ακόμα πιο μπροστά ο Νεϊμάρ, στα άκρα Βινίσιους και Ραφίνια και μπροστά τον Ριτσάρλισον. Δεν το λέω επειδή είμαι Βραζιλιάνος, αλλά αυτά που κάνουν αυτά τα παιδιά είναι δύσκολο να τα κάνουν άλλοι».

Για το αν η χαλαρότητα μέχρι να φτάσουν στα δύσκολα ματς μπορεί να επηρεάσει τους Βραζιλιάνους: «Μόλις πατούν στο χορτάρι οι παίκτες αλλάζουν τα πάντα, είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον σκοπό, που είναι η νίκη. Πριν και μετά το παιχνίδι διασκεδάζουν οι Βραζιλιάνοι, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι 100% μέσα στο ματς».

Για το πανό συμπαράστασης στον Πελέ: «Ήταν μια πολύ ωραία κίνηση και ένα σωστό μήνυμα που έστειλαν. Ο Πελέ είναι ένας βασιλιάς του ποδοσφαίρου και ελπίζουμε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας και να ζήσει ακόμα πολλά χρόνια. Επειδή έτυχε να παίξω απέναντί του και μόνο ο τρόπος που σταματούσε την μπάλα, αυτή η ευκολία που έκανε τα πάντα, τον έκανε να μοιάζει μάγος μπροστά μας. Ο Πελέ είχε όλα τα προσόντα που απαιτούνται σε έναν ποδοσφαιριστή σε βαθμό πάνω από 9. Και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπήρχε καμία βοήθεια της τεχνολογίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x