Μουντιάλ 2022

Ιαπωνία-Ισπανία: Οι ελπίδες πρόκρισης και η πρωτιά

Ιαπωνία και Ισπανία κοντράρονται για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ιαπωνία και Ισπανία κοντράρονται για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα ματς που οι δύο ομάδες ψάχνουν το αποτέλεσμα που θα τις στείλει στην επόμενη φάση. Η Ιαπωνία είναι βέβαιο πως θα προκριθεί με νίκη, ενώ με ισοπαλία, θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα του Κόστα-Ρίκα Γερμανία. Με ήττα, μένει οριστικά εκτός. Αντιθέτως, η Ισπανία ακόμη και με ήττα φαντάζει πολύ δύσκολο να μείνει εκτός αφού θα πρέπει και η Κόστα Ρίκα να νικήσει τη Γερμανία ώστε να μείνει τρίτη ή η Γερμανία να νικήσει με διαφορά 7-8 γκολ! Με νίκη βγαίνει πρώτη, με ισοπαλία θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα του Κόστα Ρίκα-Γερμανία για να ξέρει που θα τερματίσει, αφού με ισοπαλία θα είναι πρώτη, με νίκη της Γερμανίας πάλι πρώτη ενώ με νίκη της Κόστα Ρίκα θα είναι δεύτερη.



Στα αμιγώς αγωνιστικά, η Ιαπωνία προέρχεται από την ήττα με 1-0 από την Κόστα Ρίκα σε ένα ματς που ήταν ανώτερη αλλά πλήρωσε μια ολιγωρία στην άμυνά της. Έχασε παράλληλα την ευκαιρία να πάρει τη νίκη που θα την είχε στείλει ήδη στους «16». Ο μέσος Έντο και ο δεξιός μπακ Σάκαϊ είναι εξαιρετικά αμφίβολοι, ενώ αντιθέτως στη διάθεση του Μοριγιάσου βρίσκεται ο αμυντικός Τομιγιάσου.

Η Ισπανία από τη μεριά της ήταν για 65 λεπτά ανώτερη από τους Γερμανούς, αλλά δεν κατάφερε στη συνέχεια να κρατήσει το προβάδισμά της και να κλειδώσει την πρόκριση. Βέβαια, είναι μια ανάσα πλέον από την επόμενη φάση, αφού φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να μείνει εκτός. Οι Γκάβι, Ρόδρι έχουν ενοχλήσεις, αλλά φαίνεται πως θα αγωνιστούν, ενώ υπάρχουν σκέψεις να μην ξεκινήσει ο Μπουσκέτς καθώς έχει μία κίτρινη και στην επόμενη θα χάσει το πρώτο ματς των νοκ-άουτ.




Πού θα κριθεί


Εφόσον η Ισπανία μπει στο ματς με σκοπό να το καθαρίσει από την αρχή, όπως έκανε απέναντι στην Κόστα Ρίκα και δεν… φλυαρήσει όπως κόντρα στη Γερμανία, τότε πιθανότατα θα το πάρει και μάλλον εύκολα, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Ο Ντάνι Όλμο έχει δείξει στα δύο πρώτα ματς πως αποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές των επιθέσεων της Ισπανίας. Απέναντι σε μια κλειστή άμυνα όπως αυτή της Ιαπωνίας, η ομάδα του θα χρειαστεί τις πλαγιοκοπήσεις τους, τις μπούκες του και τις τελικές του για να τη διασπάσει και να κάνει ευκολότερη το έργο της.

Η μονομαχία


Τανάκα εναντίον Πέδρι. Ο 24χρονος χαφ της Ιαπωνίας θα έχει ζόρικο αντίπαλο με μπόλικο τρέξιμο, με τον ταλαντούχο μέσο της Ισπανίας να είναι… όλα τα λεφτά για την ομάδα του στα δύο πρώτα παιχνίδια. Θα κληθεί να τον περιορίσει ώστε η Ιαπωνία να κόψει την κυκλοφορία και τη δημιουργία των Ιβήρων, ώστε να μείνει μέσα στο ματς όσο περισσότερη ώρα μπορεί.

Παράδοση


Ένα φιλικό έχουν δώσει οι δύο ομάδες και αυτό το 2001, με την Ισπανία να επικρατεί 1-0 της Ιαπωνίας με γκολ του Μπαράχα στο 89ο λεπτό!

Εκτίμηση


Σαφώς ανώτερη ως σύνολο αλλά και ως μονάδες, κοιτώντας ξεχωριστά, η Ισπανία. Απέναντί της έχει μια ομάδα που είναι σωστά δομημένη, καλά στημένη στο γήπεδο και με πολλά τρεξίματα, αλλά η «φούρια ρόχα» ξέρει να καθαρίζει παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους και φαίνεται πως μπορεί να το κάνει και σε αυτό, περνώντας ως πρώτη τον όμιλο.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιαπωνία (Χάιμε Μοριγιάσου/ 4-2-3-1): Γκόντα – Γιαμανέ, Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο – Μορίτα, Τανάκα – Ντόαν, Καμάντα, Ίτο – Ασάνο.
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Καρβαχάλ, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Αλμπα – Κόκε, Πέδρι, Σολέρ – Φεράν Τόρες, Μοράτα, Όλμο.

Διαιτητής: Βίκτορ Γκόμες (Νότια Αφρική)
Γήπεδο: Khalifa International Stadium, Αλ Ραγιάν (45.857)

Ιαπωνία-Ισπανία: Η προαναγγελία του αγώνα

Η βαθμολογία:
Ισπανία 4 (8-1)
Ιαπωνία 3 (2-2)
Κόστα Ρίκα 3 (1-7)
Γερμανία 1 (2-3)


1η αγωνιστική
Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0
Γερμανία-Ιαπωνία 1-2

2η αγωνιστική
Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1
Ισπανία-Γερμανία 1-1

3η αγωνιστική
21:00 Ιαπωνία – Ισπανία ΑΝΤ1
21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία ΑΝΤ1+

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x