Μουντιάλ 2022

Ινφαντίνο: «Νιώθω Άραβας, gay, μετανάστης εργάτης - Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη»

Υποκρισία θεωρεί ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, την κριτική στο Κατάρ και τόνισε ότι το φετινό Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα και κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία αναφέροντας μάλιστα πως οι Ευρωπαίοι οφείλουν συγγνώμη για αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία 3.000 χρόνια, ενώ τόνισε πως το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το καλύτερο στα χρονικά.

Στον «πρόλογο» του έκανε αναφορά στις κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο «πόλεμο» με φόντο το Κατάρ και το Μουντιάλ:
«Σήμερα έχω έντονα συναισθήματα. Σήμερα αισθάνομαι Καταριανός, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι Αφρικανός, αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, αισθάνομαι ανάπηρος, αισθάνομαι μετανάστης εργάτης».

Στη συνέχεια αναφορικά με τους θανάτους εργατών στο Κατάρ όπου σύμφωνα με πληροφορίες και νούμερα που έγιναν γνωστά από τις πρεσβείες χωρών (Νεπάλ, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Ινδία) στο Κατάρ, ανέρχεται στους 6.500 δήλωσε: «Είμαι Ευρωπαίος. Για ό,τι κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής. Αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νομικά πλαίσια - όπως έκανε το Κατάρ - όπου ένας αριθμός αυτών των εργαζομένων μπορεί να έρθει στην Ευρώπη για να εργαστεί. Να τους δώσουν κάποιο μέλλον, κάποια ελπίδα».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο συμπλήρωσε: «Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στη βοήθεια αυτών των ανθρώπων, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ελπίδες. Πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή χρειάζονται χρόνο»

Παράλληλα, επεσήμανε: «Αυτό το μονόπλευρο ηθικό μάθημα είναι απλώς υποκρισία. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της FIFA είπε: «Δεν είναι εύκολο να γινόμαστε δέκτες κριτικής μιας απόφασης που ελήφθη πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x