Μουντιάλ 2022

Η κριτική της Εθνικής: Όλοι μασούσαν σίδερα!

Δείτε την κριτική των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα (1-1) που πήραν στην Ισπανία!

Η Εθνική Ελλάδας πήρε βαθμό στη Γρανάδα με την Ισπανία (1-1), ξεκινώντας με ονειρεμένο τρόπο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και άφησε ελπίδες ότι αυτή ομάδα μπορεί να βρεθεί στο Κατάρ το 2022!

Από την ψυχωμένη ομάδα του Φαν'τ Σχιπ δεν υστέρησε κανείς, καθώς άπαντες μασούσαν σίδερα!

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ τους παίκτες της «γαλανόλευκης» -σε παρένθεση η βαθμολογία με άριστα το 10:

Βλαχοδήμος (6): Δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ του Μοράτα, αφού ο Ισπανός τα έχει κάνει όλα τέλεια. Σταθερός στις εξόδους του, ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνά του, αλλά ήταν και ο ίδιος ήσυχος, αφού η δυάδα μπροστά του... μασούσε σίδερα!

Μπακάκης (6): Άκουσε πολλά ο Φαν'τ Σχιπ για την επιλογή του, όχι μόνο να τον καλέσει, αλλά να τον ξεκινήσει κιόλας στη Γρανάδα. Οι Ισπανοί φαίνεται είχαν «διαβάσει» και συνεχώς πίεζαν από εκεί, προτιμώντας τον, φυσικά, σε σχέση με τον Τσιμίκα. Στη φάση του γκολ έχει χάσει τη φάση, στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, βελτιώθηκε αισθητά η απόδοσή του. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι μπροστά του έπαιξαν τέσσερις συμπαίκτες του: Λημνιός, Μασούρας, Μπακασέτας και Φορτούνης, προκειμένου να υπάρχει φρεσκάδα στην πλευρά του, αφού προερχόταν από τραυματισμό και στο τέλος φάνηκε αυτό.

Κυριάκος Παπαδόπουλος (8): Επέστρεψε στην Εθνική μετά από χρόνια και έχει κάνει καταπληκτικό παιχνίδι. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ, που είχε κακή αντίδραση, ήταν συγκλονιστικός. Δεν έχασε μονομαχία, είχε σωστές τοποθετήσεις και μαζί με τον Τζαβέλλα -το προαναφέραμε- μασούσαν σίδερα!

Τζαβέλλας (8): Τα ίδια με τον πλαϊνό του. Έσωσε την Ελλάδα στο 13' με το εξαιρετικό του τάκλιν στο σουτ του Κόκε, επέτρεψε στον Μοράτα να «χτυπήσει» μία φορά, «εξαφανίζοντάς τον», κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες. Απλά κορυφαία εμφάνιση από τον 33χρονο αρχηγό της Αλάνιασπορ!

Τσιμίκας (7): Πολύ καλό παιχνίδι από τον αριστερό μπακ της Λίβερπουλ, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την αγωνιστική του απραξία. Από δεξιά η Ισπανία δεν... υπήρχε, με τον Τόρες απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Στη φάση του 13', δε, έχει βάλει το πρώτο STOP στο σουτ του Κόκε, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Ζέκα (9): Μπορεί να έχει κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του. «Έκοβε» τα πάντα στη μεσαία γραμμή, πολύ τρέξιμο, άψογος τακτικά, με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις. Τρομερή η φάση του 82', που πάει και καλύπτει τον Μοράτα, ενώ αυτός βρίσκεται απειλητικά στη μεγάλη περιοχή.

Μπουχαλάκης (7): Και αυτός έχει κάνει φοβερό παιχνίδι. Πήγαινε πρώτος στην μπάλα, κέρδιζε μονομαχίες, ενώ -μάλλον- είναι ο λόγος για τον οποίο η Ισπανία δεν έχει καταφέρει να περάσει μισή κάθετη μπαλιά.

Μάνταλος (6): Από το 25' και μετά προσπάθησε να τρέξει, για να βγει κάπως η Εθνική από το καβούκι της, καθώς έπαιζε στο 1/4 του γηπέδου. Δεν κατάφερε, ωστόσο, ως εσωτερικός αριστερός κεντρικός χαφ, να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ ο Φαν'τ Σχιπ τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα, προκειμένου να βάλει τον πιο «φρέσκο» Σιώπη.

Λημνιός (5): Ο μόνος που παίρνει τη βάση. Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Ολλανδό τεχνικό, μην έχοντας καταφέρει να φανεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας στο δεξί «φτερό».

Μασούρας (7): Και μόνο που κέρδισε το πέναλτι, αρκεί! Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό... Στο πρώτο ημίχρονο «κατάπινε» τα χιλιόμετρα από αριστερά, στο δεύτερο έκανε το ίδιο από δεξιά, προσθέτοντας στο βιογραφικό του με τη γαλανόλευκη φανέλα μία από τις καλύτερες και πιο ψυχωμένες εμφανίσεις του. Στο 65' «έσκασε» πια και αντικαταστάθηκε από τον Φορτούνη.

Μπακασέτας (6): Η δουλειά του απόψε ήταν λίγο άχαρη. Αρχικά ως ψευτοεννιάρι, μετά δεξιά και σε ένα ματς, μάλιστα, όπου το πρώτο και κύριο μέλημα ήταν η άμυνα, δεν μπόρεσε να φανεί επιθετικά. Ανασταλτικά, όμως, βοήθησε πολύ, τρέχοντας διαρκώς. Και φυσικά, ευστόχησε στο πέναλτι!

Σιώπης (7): Ακόμα τρέχει! Τρομερό παιχνίδι από τον έτερο παίκτη της Αλάνιασπορ. Ο Φαν'τ Σχιπ τον έβαλε στο παιχνίδι για το δεύτερο ημίχρονο και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Έκοβε μπάλες, ανάγκασε τον Λουίς Ενρίκε να βγάλει τον Κανάλες, καθώς τον εξαφάνισε, «έδεσε» άψογα με Ζέκα, Μπουχαλάκη. Απίθανο παιχνίδι!

Τζόλης (7): Αντικατέστησε τον Λημνιό και αφενός οι Ισπανοί πιέστηκαν περισσότερο, ενώ, αφετέρου, βοήθησε πάρα πολύ και αυτός στον ανασταλτικό τομέα.

Φορτούνης (6): Πέρασε στο 65' στο ματς και πήγε στην κορυφή της επίθεσης. Στόχος, φυσικά, να κρατήσει μπάλα και ποιος ξέρει... Από το 78' και μετά πήγε δεξιά. Έτρεξε, πίεσε, μοίρασε κάποιες μπαλιές, αλλά ο στόχος ήταν να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, όπως και έγινε.

Γιακουμάκης (-): Μπήκε στο 78', ώστε να κρατήσει μπάλα και η Εθνική το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να κριθεί, δεν πρόλαβε να τον «νιώσει» η ισπανική άμυνα.

Κυριακόπουλος (-): Ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει επάξια τον Τσιμίκα, που κουράστηκε και έπρεπε να βγει στο 80'. Ούτε αυτός μπορεί να κριθεί, με την Ισπανία, άλλωστε, να συνεχίζει να μην παίζει καθόλου από τα δεξιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x