Μουντιάλ 2022

Καμερούν-Σερβία: Η νίκη φέρνει… ελπίδες πρόκρισης

Καμερούν και Σερβία κοντράρονται για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεγάλη μάχη προμηνύεται στο ματς που ανοίγει την αυλαία του σημερινού προγράμματος. Καμερούν και Σερβία κοντράρονται για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις δύο ομάδες να αναζητούν την παρθενική τους νίκη που θα τους βάλουν στο κόλπο της πρόκρισης.

Το Καμερούν προέρχεται από την ήττα με 1-0 από την Ελβετία. Ένα ματς το οποίο οι Αφρικανοί ήλεγχαν σε γενικές γραμμές, αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και τις λιγοστές καλές φάσεις τους τις σπατάλησαν, ενώ γενικότερα τους έλειπαν οι ιδέες επιθετικά και η δημιουργία. Έκανε την 8η διαδοχική του ήττα σε Μουντιάλ και θέλει να βάλει φρένο σε αυτό το αρνητικό σερί, ενώ και κόντρα στη Σερβία αναμένεται να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά τις τελικές του για να φτάσει σε μια νίκη. Ο Ριγκομπέρ Σονγκ δεν υπολογίζει στον Εντσάμ, ενώ πιθανότατα θα γυρίσει τη διάταξη σε 4-4-2 χρησιμοποιώντας από την αρχή και τον Τσούπο-Μοτίνγκ και τον Αμπουμπακάρ.



Η Σερβία άντεξε για μια ώρα απέναντι στη Βραζιλία, αλλά στη συνέχεια πλήγωσε τις αμυντικές της ολιγωρίες και γνώρισε την ήττα με 2-0. Για 60 λεπτά είχε ικανοποιητική απόδοση κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ επιθετικά έφτιαξε ελάχιστα πράγματα και είναι κάτι που ο Στοΐκοβιτς πρέπει να βελτιώσει, αν θελήσει η ομάδα του να έχει μέλλον στη διοργάνωση. Θεωρητικά, με 2/2 απέναντι σε Καμερούν και Ελβετία θα προκριθεί, εφόσον οι Ελβετοί δεν κάνουν την έκπληξη και δεν νικήσουν τη Βραζιλία. Αναμένεται να έχει καλύτερη εικόνα, να επιτεθεί περισσότερο και πιθανότατα να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Κόστιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και μάλλον θα πάρει φανέλα βασικού, ενώ λογικά ο Βλάχοβιτς θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα στο πλάι του Μίτροβιτς.



Πού θα κριθεί


Εφόσον η Σερβία καταφέρει να περιορίσει τα δύο φορ των Καμερουνέζων (Τσούπο-Μοτίνγκ, Αμπουμπακάρ), πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα για να φτάσει στη νίκη και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Είναι καλύτερη ομάδα, με μεγάλη ποιότητα και μένει να το δείξει στο γήπεδο.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Ο Ντούσαν Τάντιτς αποτελεί το βαρόμετρο για την ομάδα του. Ο αρχηγός της Σερβίας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια ποιότητα που έχει την ικανότητα να πασάρει, να φτιάξει, να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες αλλά ακόμη και να σκοράρει. Αν βρεθεί σε καλή ημέρα, τότε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η μονομαχία


Καστελέτο και Ενκουλού εναντίον των Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς. Ή αλλιώς, οι δύο στόπερ του Καμεορύν απέναντι στους δύο σέντερ φορ της Σερβίας. Θα έχουν δύσκολο έργο αφού μιλάμε για επιθετικούς μεγάλης κλάσης που παίζουν στο τοπ επίπεδο, αλλά αν καταφέρουν να τους κρατήσουν μακριά από πολλές τελικές, τότε ίσως οι Αφρικανοί να έχουν τύχη στο ματς.

Παράδοση


Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν μόλις μία φορά κατά το παρελθόν. Ήταν τον Ιούνιο του 2010 σε φιλικό ματς, με τη Σερβία να επικρατεί 4-3 του Καμερούν. Η Σερβία ως ανεξάρτητη χώρα έχασε και τους δυο αγώνες με αφρικανικές ομάδες σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ το Καμερούν έχει μία νίκη σε 13 αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα σε Ευρωπαίους (1-3-9).

Εκτίμηση


Ανώτερη συνολικά ως ομάδα η Σερβία, η οποία στην πρεμιέρα δεν έδειξε την ποιότητά της και περιορίστηκε σε ένα αμυντικογενές στιλ παιχνιδιού απέναντι στη Βραζιλία. Ήρθε η ώρα να πάρει την μπάλα στα πόδια της, να ελέγξει τον ρυθμό και να δείξει τις δυνατότητές της, απέναντι σε μια αθλητική ομάδα που έχει, όμως, τρανταχτές αδυναμίες κυρίως μεσοαμυντικά.

Πιθανές συνθέσεις:

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ / 4-4-2): Ονάνα – Φάι, Καστελέτο, Ενκουλού- Τολό – Ανγκισά, Ουμ Γκουέτ, Χόνγκλα, Τόκο Εκαμπί – Τσούπο-Μοτίνγκ, Αμπουμπακάρ.

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς / 3-5-2): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς – Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Λούκιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς, Τάντιτς – Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αμπντουλά Χασάν Μοχάμεντ (ΗΑΕ)
Γήπεδο: «Al Janoub Stadium», Αλ Γουάκρα (44.325)



1η αγωνιστική:
Ελβετία-Καμερούν 1-0
Βραζιλία-Σερβία 2-0

2η αγωνιστική:
12:00 Καμερούν – Σερβία ΑΝΤ1
18:00 Βραζιλία – Ελβετία ΑΝΤ1

3η αγωνιστική:
21:00 Σερβία – Ελβετία ΑΝΤ1+
21:00 Καμερούν – Βραζιλία ΑΝΤ1

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
Βραζιλία 3 (2-0)
Ελβετία 3 (1-0)
Καμερούν 0 (0-1)
Σερβία 0 (0-2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x