Μουντιάλ 2022

Όταν ο Σίμουνιτς αντίκρισε τρεις φορές κίτρινη κάρτα…

Με αφορμή την πρεμιέρα της Κροατίας με αντίπαλο το Μαρόκο, θυμόμαστε ένα περιστατικό που έμεινε στην ιστορία, όταν ο διαιτητής έδειξε τρεις φορές κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά λάθη από τη διαιτησία, όμως στο Παγκόσμιο του 2006, που έγινε στη Γερμανία είδαμε ένα από τα πιο τραγικά, όταν ο διαιτητής έδειξε τρεις φορές κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη.

Το περιστατικό που συνέβη στον τελευταίο αγώνα ανάμεσα σε Κροατία και Αυστραλία για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου έμελλε να παραμείνει για πάντα στην μνήμη του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Άγγλος Γκρέιαμ Πολ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό μάλιστα παιχνίδι με την Κροατία να θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Αυστραλία και με ισοπαλία θα περνούσε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Κροάτες αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σρνα. Η Αυστραλία βρήκε πριν το ημίχρονο όμως την απάντηση που έψαχνε και ισοφάρισε με τον Μουρ από το σημείο του πέναλτι στο 38’. Το δεύτερο μέρος βρήκε πάλι μπροστά στους Κροάτες με γκολ στο 57’.

Επόμενη σημαντική στιγμή του ματς στο 63’. Ο Σίμουνιτς κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Χάρι Κιούελ και βλέπει την κίτρινη κάρτα. Το ματς συνεχίζεται και η Αυστραλία 10 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης βρίσκει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Ενώ φτάνουμε στο 90ο λεπτό και έχοντας μεσολαβήσει, δυο αποβολές για κάθε ομάδα, ο Σίμουνιτς κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Κένεντι και βλέπει τον διαιτητή να του δείχνει ξανά κίτρινη κάρτα.

Ο Κροάτης σκύβει το κεφάλι και οδεύει προς τα αποδυτήρια. Εκεί συνειδητοποιεί ότι ο Πολ δεν του έδειξε κόκκινη κάρτα και συνεχίζει στον αγώνα. Κανείς γύρω του δεν συνειδητοποιεί τι έχει γίνει, έχει δεχτεί δυο κίτρινες και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη ο Σίμουνιτς θα δεχτεί ξανά κίτρινη, την τρίτη του στο ματς αυτή την φορά για διαμαρτυρία και θα αντικρίσει, επιτέλους, και την κόκκινη.

Η συγνώμη, η εξήγηση και ο αποκλεισμός


Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ διαιτητής και βοηθοί κατάλαβαν την τεράστια γκάφα που έκαναν, ο Γκρέιαμ Πολ βγήκε και ανέλαβε την ευθύνη εξηγώντας πως την πρώτη κίτρινη σημείωσε τον Νο 3 των Αυστραλών Κρεγκ Μουρ αντί του Σίμουνιτς. Όταν τον αντιλήφθηκε ήταν πολύ αργά.

Η FIFA μετά τον τεράστιο ντόρο που είχε δημιουργηθεί εξέδωσε ανακοίνωση επιρρίπτοντας ευθύνες και στους βοηθούς που δεν εντόπισαν το λάθος αποκλείοντας τους από την συνέχεια του τουρνουά.



Επιμέλεια: Δανιήλ Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x