Μουντιάλ 2022

Λόβρο Μάγερ: Ο Μόντριτς δεν είναι ο μόνος αρτίστας στον άξονα της εθνικής Κροατίας

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον Λόβρο Μάγερ, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ρόστερ της Κροατίας που θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ!

Διάδοχος του Μόντριτς. Στην Κροατία δεν άργησαν να κάνουν την... σύνδεση, βλέποντας έναν βραχύσωμο πιτσιρικά με ξανθό μαλλί στο ύψος των ώμων, να μοιράζει τις μπαλιές δεξιά και αριστερά με μαεστρία, φορώντας τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τότε, ήταν που έκανε γνωστό το όνομά του στην ποδοσφαιρική πιάτσα ο, 24χρονος πλέον, Λόβρο Μάγερ, παίζοντας ως βασικός με την μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας στους ομίλους των διοργανώσεων της UEFA.

Έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Ντιναμό, πήγε στη συμπολίτισσα Λοκομοτίβα σε ηλικία 15 ετών και με αυτή πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, πριν κλείσει τα 18. Μάλιστα, τη σεζόν 2016-2017 έπαιξε για πρώτη φορά και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για τα καλοκαιρινά προκριματικά του Europa League. Δεν άργησε να κάνει τη διαφορά, ολοκληρώνοντας την πρώτη του ουσιαστικά επαγγελματική σεζόν, με τρία γκολ και διψήφιο αριθμό ασίστ (10), ενώ φόρεσε και για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Κροατίας, σε ένα φιλικό με το Μεξικό. Εντυπωσιακή και η δεύτερη χρονιά του στην κορυφαία κατηγορία της Κροατίας (11 γκολ), «ανάγκασε» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να βγάλει από τα ταμεία της 2.5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της και τους δημοσιογράφους να μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.

Μάγερ: Ο Μόντριτς δεν είναι ο μόνος αρτίστας στην Κροατία

Από το καλοκαίρι του 2018 στην Ντιναμό, αρχικά δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο του προς την ενδεκάδα, έχοντας μπροστά του έναν πολύ φορμαρισμένο Ντάνι Όλμο, όμως μετά την αποχώρηση του Ισπανού για την Bundesliga και τη Λειψία, το 2020, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και εξελίχθηκε σε κομβικό στέλεχος της ομάδας του.

Εντυπωσίασε με τις τεχνικές αρετές που επέδειξε ως το βασικό δεκάρι της Ντιναμό και είδε ξανά μετά από σχεδόν δύο χρόνια το όνομά του στις κλήσεις της εθνικής Κροατίας, σκοράροντας και το πρώτο διεθνές του γκολ σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Μάλτα, για τα προκριματικά του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Μάγερ: Ο Μόντριτς δεν είναι ο μόνος αρτίστας στην Κροατία

Με ορισμένους εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του, ήρθε το καλοκαίρι του 2021 η Ρεν για να τον κάνει δικό της, βγάζοντας από τα ταμεία της 12 εκατ. ευρώ. «Νομίζω πως αυτή είναι η τέλεια στιγμή για εμένα να ανακαλύψω καινούρια πράγματα, έχοντας καταφέρει πολλά με την Ντιναμό. Έχω έρθει σε μία πολύ καλή ομάδα και έχω τεράστιο κίνητρο», δήλωνε ο ίδιος στιγμές αφού έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο εξαετούς διάρκειας με τον γαλλικό σύλλογο, ο οποίος τον απέκτησε για αντικαταστάτη του Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Μάγερ: Ο Μόντριτς δεν είναι ο μόνος αρτίστας στην Κροατία

Παρά το γεγονός πως ο προπονητής της Ρεν, Μπρούνο Ζενεσιό, χρησιμοποιούσε σύστημα χωρίς καθαρό δεκάρι, ο Μάγιερ προσαρμόστηκε στον νέο ρόλο που αναγκάστηκε να παίξει, ευρισκόμενος πιο χαμηλά στο γήπεδο. Βασισμένος στην πολύ κακή τεχνική του κατάρτιση, την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την ικανότητά του να βλέπει γήπεδο, ο Μάγιερ έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί και σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Ligue 1 (11 γκολ και 13 ασίστ στην περσινή σεζόν), «αναγκάζοντας» τις Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα να τον παρακολουθούν στενά.

Ωστόσο, η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τη Ρεν να αγωνίζεται με 4-4-2, κάτι που μείωσε τον χρόνο συμμετοχής του Μάγερ, αφού ο Ζενεσιό προτιμάει για τον άξονά του κυρίως ποδοσφαιριστές που δίνουν μεγαλύτερη βάση στα αμυντικά του καθήκοντα. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός πως προέρχεται από μια μαγική για εκείνον χρονιά, την οποία ολοκλήρωσε όντας εκ των κορυφαίων μέσων στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, με βάση τους αριθμούς.

Μάγερ: Ο Μόντριτς δεν είναι ο μόνος αρτίστας στην Κροατία

Πλέον, καλείται να δείξει την ποιότητά του και στα γήπεδα του Κατάρ, εκεί όπου θα αγωνιστεί δίπλα στον άνθρωπο με τον οποίο συγκρίνεται από τα πρώτα του χρόνια στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Λούκα Μόντριτς. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Χρβάτσκα», Ζλάτκο Ντάλιτς, δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιήσει και μαζί με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, σε παιχνίδια στα οποία θα παίζει με τρεις στον άξονα και θα ψάχνει τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Όπως και έχει, ο Μάγερ έχει μπροστά του μια... χρυσή ευκαιρία να δείξει πως τα καλύτερα για εκείνον έρχονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x