Μουντιάλ 2022

Μαρόκο-Ισπανία: Ισχυρό εμπόδιο για τη «φούρια ρόχα»

Το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 17:00 για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μαρόκο και Ισπανία κοντράρονται (17:00) στο «Education City Stadium» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δυο ομάδες αναμετρώνται για 2η φορά στη διοργάνωση. Το 2018 ήταν η πρώτη, όπου το Μαρόκο προηγήθηκε δυο φορές της Ισπανίας, πριν ο Άσπας φέρει το ματς στα ίσα και διαμορφώσει το τελικό 2-2. Οι Ισπανοί παραμένουν αήττητοι σε 3 αναμετρήσεις με τους Μαροκινούς.

Το Μαρόκο τερμάτισε στην 1η θέση του 6ου ομίλου, πάνω από την Κροατία και το Βέλγιο. Απέσπασε 0-0 στην πρεμιέρα από τους Κροάτες, στη συνέχεια νίκησε 2-0 το Βέλγιο με πολύ καλή εμφάνιση και εξασφάλισε την κορυφή την τελευταία αγωνιστική, με το 2-1 επί του αποκλεισμένου Καναδά.



Από την άλλη, η Ισπανία τερμάτισε 2η και αν προχωρήσει στη διοργάνωση, θα αποφύγει τη… διασταύρωση με τη Βραζιλία στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, αφού οι δυο τους μπορούν να κοντραριστούν μόνο στον τελικό! Οι Ισπανοί είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο, καθώς μέχρι στιγμής έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις, ενώ στο τελευταίο ματς με την Ιαπωνία απογοήτευσαν.



Που θα κριθεί
Το Μαρόκο πρέπει να περιορίσει τους Ισπανούς, οι οποίοι αν μη τι άλλο στο σύνολο είναι νεαρής ηλικίας, έχουν τρεξίματα και περισσότερες αντοχές. Οι Αφρικανοί έχουν δείξει ότι διαθέτουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Παίκτης-βαρόμετρο
Ο Γκάβι παρότι ξεκίνησε εξαιρετικά το Μουντιάλ απέναντι στην Κόστα Ρίκα, στη συνέχεια δεν έχει παρουσιάσει το ίδιο καλό πρόσωπο. Από την απόδοσή του εξαρτώνται πολλά για την Ισπανία, η οποία χρειάζεται τόσο τη δημιουργία του όσο και την ανασταλτική του λειτουργία.

Μαρόκο-Ισπανία: Η προαναγγελία του αγώνα

Η μονομαχία
Χακίμι εναντίον Όλμο! Αμφότεροι κάνουν εξαιρετική διοργάνωση, με τον πρώτο να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του Μαρόκου και ο δεύτερος να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Ισπανίας. Θα έχουμε μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές.

Εκτίμηση
Η Ισπανία είναι το φαβορί, ωστόσο το Μαρόκο μπορεί να κάνει τη ζημιά και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Ματς που φαίνεται πως θα κριθεί στο γκολ, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της παράτασης.

Πιθανές ενδεκάδες
Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί / 4-1-4-1): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς, Μαζραουί – Άμραμπατ – Ζίγεκ, Άμαλαχ, Ουνάχι, Μπουφάλ – Εν Νεσίρι.
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε / 4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα – Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι – Φεράν Τόρες, Μοράτα, Όλμο.

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)
Γήπεδο: Education City Stadium (45.350)

Μαρόκο-Ισπανία: Η προαναγγελία του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x