Μουντιάλ 2022

Αλέξις Βέγα: Στο Κατάρ θα ψάξει λάμψη με το Μεξικό και «εισιτήριο» για την Ευρώπη

Έχοντας ξεχωρίσει στα προκριματικά με το Μεξικό, αλλά και στο πρωτάθλημα με την Τσίβας, ο 25χρονος επιθετικός Αλέξις Βέγα πάει στο Κατάρ με ένα στόχο: από του χρόνου να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Σε έναν όμιλο… πονηρό με Αργεντινή, Πολωνία και Σαουδική Αραβία, ξεκινά το ταξίδι του στο Κατάρ το Μεξικό. Με τον Χεσούς Κορόνα είναι εξαιρετικά έως πολύ αμφίβολος λόγω τραυματισμού, ο Αλέξις Βέγα «γλυκοκοιτάζει» ήδη την ενδεκάδα των «Τρι», στην πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ.

Ο 25χρονος επιθετικός και πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Τσίβας Γουαδαλαχάρα (θα κλείσει τα 25 στις 25 Νοεμβρίου στο Κατάρ), θεωρείται ένας από τους καλύτερους της σεζόν στη μεξικάνικη λίγκα, ενώ ξεχώρισε στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν κρύβει ότι απώτερος στόχος του είναι να αγωνίζεται σύντομα σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Στην εθνική ομάδα κλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019. Καλύτερη στιγμή του με το εθνόσημο, ως τώρα, είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Μεξικό: Γνωρίστε τον Αλέξις Βέγα

Η ημέρα που του άλλαξε τη ζωή


Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2018. Ο νεαρός, τότε, άσος της Τολούκα θα πετύχαινε το γκολ που αργότερα θα πει ότι τον έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το παιχνίδι κόντρα στη μισητή αντίπαλο Κλαμπ Αμέρικα για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος έφτανε στο τέλος του. Η μπάλα φτάνει στα πόδια του Αλέξις που με μία εξαίσια τρίπλα αφήνει στο έδαφος δύο αντιπάλους του και πλασάρει πανέμορφα για το 2-2.



«Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια μετά από εκείνο το γκολ ένιωσα κάτι διαφορετικό στο κεφάλι μου και το σώμα μου. Σαν να είχε ξεμπλοκάρει κάτι. Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι ο κόσμος ξεκίνησε να μου γράφει, τα Μέσα με πλησίαζαν για συνεντεύξεις, οι ατζέντηδές μου λάμβαναν κλήσεις από άλλες ομάδες και στο δρόμο με φώναζαν με το όνομά μου…

Έτσι κατάλαβα ότι ξεκινούσε αυτό που πάντα ονειρευόμουν: να γίνω είδωλο του ποδοσφαίρου. Αυτό το γκολ ήταν το κλειδί μου για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, από τότε μου συμβαίνουν μόνο καλά πράγματα, τώρα είναι καιρός για το Μουντιάλ»
, θα πει ο Βέγα σε συνέντευξή του στο GQ.

Όταν η Πούμας πήγε να του σβήσει το όνειρο


Μπορεί τώρα ο Βέγα να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Τσίβας, με την οποία μετρά 24 γκολ και 23 ασίστ, όμως σχεδόν πάνω από μια δεκαετία πριν κόπηκε από τις ακαδημίες της Πούμας, αφού του είπαν ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές για να παίξει ποδόσφαιρο. Ο ίδιος απογοητεύτηκε.

«Αφοσιώθηκα στο σχολείο. Σκέφτηκα να τα παρατήσω, όμως τότε ήρθε από το πουθενά η ευκαιρία να πάω στην Τολούκα, αν και είχα να προπονηθώ σχεδόν ένα χρόνο», είπε.

Στη συνέχεια το 2016 ήρθε η ώρα για την πρώτη ομάδα της Τολούκα, τα επαγγελματικά ταξίδια, η οικογένειά του που τον βοήθησε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα και έπειτα ήρθε μια απαιτητική ομάδα, όπως είναι η Τσίβας. Της οποίας αυτήν τη στιγμή αποτελεί επιθετική αναφορά.

«Τι είναι το περίπλοκο να παίζεις στην Γουαδαλαχάρα; Πρώτον είναι η πίεση. Όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και τριγύρω καθώς πρέπει να ξέρεις τι εκπροσωπείς. Δεύτερον είναι μια πόλη γεμάτη πειρασμούς, ένας τόπος όπου μπορείς να γίνει είδωλο ή να βυθιστείς. Και τρίτον, ξέρεις ότι αν καταφέρεις να γίνεις ίνδαλμα στην Τσίβας, το βήμα στην εθνική ομάδα είναι σχεδόν άμεσο», θα πει ο Βέγα που δηλώνει έτοιμος για τα γήπεδα του Κατάρ.

Η ώρα του Μουντιάλ


Ο Αλέξις Βέγα είναι ένας πολύ ικανός παίκτης, με το 10 στην πλάτη, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μεξικού και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Αν ψάξει κανείς κάποια αδυναμία του τότε μπορεί να την εντοπίσει εξωαγωνιστικά στη χρήση των σόσιαλ μίντια. Είχε τεθεί θέμα πειθαρχίας του όταν είχε αναρτήσει βίντεο στα stories του instagram, όπου φαινόταν να πίνει ένα μπουκάλι βότκα με τον τότε συμπαίκτη του Ουριέλ Αντούνα.

«Δεν ήμουν μεθυσμένος. Από λάθος ανέβηκε», θα πει αργότερα.

Το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική τον έκανε να καταλάβει τι είναι και τι σημαίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τότε το μόνο που θέλει είναι να λάβει κι εκείνος μέρος σε ένα. Τονίζει ότι τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει τον έχουν κάνει να ωριμάσει και εύχεται αυτό να αναδειχθεί σε αυτό που είναι το μεγαλύτερό του όνειρο: να παίξει για το Μεξικό στο Μουντιάλ του Κατάρ και στη συνέχεια να εκπληρώσει αυτό που είναι το δεύτερο μεγαλύτερό του όνειρο: να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Ευρώπης.

Μεξικό: Γνωρίστε τον Αλέξις Βέγα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x