Μουντιάλ 2022

Φυλάκιση ή βασανιστήρια στους συγγενείς των παικτών του Ιράν αν δε συμπεριφερθούν «σωστά»

Ενδεχόμενη στάση ανάλογης του να μη τραγουδήσουν οι παίκτες τον εθνικό ύμνο της χώρας στο Μουντιάλ φαίνεται πως θέλει να αποτρέψει το Ιράν με απειλές φυλάκισης ή βασανιστηρίων σε συγγενείς παικτών.

Η απόφαση των παικτών του Ιράν να μη τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας απέναντι στην Αγγλία για το Μουντιάλ φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στην κυβέρνηση, με δημοσίευματα να κάνουν λόγο για απειλές φυλάκισης ή βασανιστηρίων στους συγγενείς των παικτών.

Σύμφωνα με τη «MARCA» με προσοχή θα παρακολουθήσουν στο Ιράν τον αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ και σε περίπτωση ανάλογης συμπεριφοράς θα υπάρχουν «τιμωρίες», καθώς το αμερικανικό δίκτυο «CNN» κάνει λόγο για «επιστράτευση» μελών του IRGC (Σώμα Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης) που παρακολουθούν τους διεθνείς στο Κατάρ!

Επιπλέον φαίνεται πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Κιερόζ συναντήθηκε με αξιωματικούς του σώματος οι οποίοι του μεταβίβασαν κατά κάποιο τρόπο τις απειλές στους παίκτες αλλά και τις οικογένειες τους, συμβουλεύοντας τους πως μπορούν να διαμαρτυρηθούν στη FIFA για το περιστατικό.




Το Ιράν αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου την Τρίτη (29/11 21:00).

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x