Μουντιάλ 2022

Back-to-back ρεκόρ στα «νοκ-άουτ» για την Ισπανία με τη «σφραγίδα» του αποκλεισμού

Η Ισπανία μετράει δύο διαδοχικούς αποκλεισμούς σε Μουντιάλ από τη φάση των «16», χάνοντας τη πρόκριση και τις δύο φορές στα πέναλτι, σε αναμετρήσεις που έκανε ρεκόρ κατοχής στη φάση των «νοκ-άουτ».

«Ιστορία» έγραψε η Ισπανία, όπου μετά τη «σφαλιάρα του Μαρόκου στη φάση των «16», μετράει δύο σερί αποκλεισμούς στα πέναλτι σε Μουντιάλ, έπειτα από αγώνες στους οποίους έκανε ρεκόρ κατοχής στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα η «φούρια ρόχα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά μετά την ήττα από τη διοργανώτρια στη... «ρωσική ρουλέτα» (1-1 κανονική διάρκεια, 3-4 στα πέναλτι), αφού πρώτα είχε κάνει ρεκόρ κατοχής σε αγώνα νοκ-άουτ στην ιστορία της διοργάνωσης της τάξης του 79%.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα γήπεδα του Κατάρ και τη φάση των «16» ήταν η σειρά του Μαρόκου να αποκλείσει την Ισπανία στην ίδια διαδικασία (0-0 κανονική διάρκεια, 3-0 στα πέναλτι), με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να επαναλαμβάνει τόσο την αποτυχία της να προκριθεί στους «8», όσο και αυτό της κατοχής με 77% αυτή τη φορά!



Αυτά τα δύο ποσοστά είναι και τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί στη φάση των «νοκ-άουτ» στην ιστορία του Μουντιάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η βάση δεδομένων «μετράει» μετά το Μουντιάλ του 1966 στην Αγγλία.







Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x