Μουντιάλ 2022

Ο κανονισμός «ακύρωσε» την κίνηση του Μπερνάρντο Σίλβα να μη πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του

Ο Μπερνάρντο Σίλβα έμεινε εντός του των τεσσάρων γραμμών μετά το γκολ του Ράμος απέναντι στην Ελβετία για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Η κίνηση του Πορτογάλου όμως, αποδεικνύεται πως ήταν λάθος.

Λανθασμένη αποδεικνύεται η κίνηση του Μπερνάρντο Σίλβα να μη πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του το τέρμα του Γκονζάλο Ράμος «κόντρα» στην Ελβετία για τους «16» του Μουντιάλ, προκειμένου οι αντίπαλοι να μην κάνουν σέντρα.

Η εικόνα του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι να στέκεται εντός των τεσσάρων γραμμών στο σημείο του κόρνερ την ώρα που οι υπόλοιποι παίκτες της Πορτογαλίας είχαν γίνει ένα «κουβάρι», έκανε τον γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον οποίο ο Μπερνάρντο Σίλβα προέβη σε αυτήν την κίνηση ήταν ξεκάθαρα για να αποτρέψει τους Ελβετούς από το να επανακκινήσουν τον αγώνα από τη σέντρα φτάνοντας σε ένα εύκολο τέρμα, την ώρα που η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν «ένα» με την εξέδρα. Πράγμα που όπως αποδεικνύεται ήταν λάθος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που αφορά αποκλειστικά τις σέντρες ενός αγώνα, ορίζει πως πλην του παίκτη που την κάνει, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας πρέπει να βρίσκονται στο δικό τους μισό.

Μάλιστα σύμφωνα με την IFAB όταν όλοι οι παίκτες μιας ομάδας βρίσκονται εκτός γηπέδου (δηλαδή πανηγυρίζουν όπως οι Πορτογάλοι στην επικείμενη φάση), αυτό δε δίνει το δικαίωμα σέντρας στον αντίπαλο εκείνη τη στιγμή. Πρέπει οι παίκτες και των δύο ομάδων, πλην αυτού που πραγματοποιεί τη σέντρα, να βρίσκονται στο δικό τους μισό.

Με λίγα λόγια, ο Μπερνάρντο Σίλβα θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το ασύλληπτο τέρμα του Ράμος χωρίς βιασύνες καθώς δεν θα κινδύνευε να δει την ομάδα του να εκτίθεται με σέντρα και πιθανότατα μια εύκολη ισοφάριση.




Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x