Μουντιάλ 2022

Μπερτόγλιο: «Δεν κοιμήθηκα το βράδυ από το άγχος για την Αργεντινή»

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέροντας πως δεν κοιμήθηκε το βράδυ από το άγχος του.

Μιλώντας στο Action 24 ο Φακούντο Μπερτόγλιο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αργεντινός άσος του Αστέρα Τρίπολης αποκάλυψε πως δεν κοιμήθηκε το βράδυ από το άγχος του για την «αλμπισελέστε», ενώ ανέφερε και τα γούρια του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:
Για τον τελικό: «Είναι μεγάλη ημέρα για εμάς. Χθες δεν κοιμήθηκα καλά. Είμαι λίγο αγχωμένος για το παιχνίδι. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αν και δεν είναι το πρώτο μου Μουντιάλ. Δεν ξέρω αν είναι για τον Μέσι ή για άλλο λόγο. Είναι διαφορετικό Μουντιάλ. Περιμένουμε πολλοί να δούμε αν ο Μέσι μπορεί να πάρει το Παγκόσμιο».

Για τον ενθουσιασμό που επικρατεί στην πατρίδα του: «Μετά τον προημιτελικό και τον ημιτελικό στην Αργεντινή ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και δεν πήγαν για δουλειά. Πρώτη φορά έγιναν αυτά. Πήραμε τον τελικό του Copa America μέσα στη Βραζιλία και δεν υπήρχε τόσος ενθουσιασμός. Οι μεγαλύτεροι λένε πως είναι σαν το 1986 με τον Μαραντόνα. Το περιμένουμε πολύ για τον Μέσι. Έχει κάνει πολλά για το ποδόσφαιρο και μακάρι να το πάρει. Είναι ποδόσφαιρο αλλά για εμάς είναι αυτό. Τότε Μαραντόνα και τώρα Μέσι. Ο παππούς και η γιαγιά μου μιλάνε για Μαραντόνα και κλαίνε. Τώρα όλοι οι μικροί μιλάνε για τον Μέσι».

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Μακάρι να είναι ήρεμος. Πρέπει να είναι καλά ο Μέσι σήμερα. Είναι μεγάλη ημέρα για αυτόν. Η Αργεντινή είναι μια σκληρή ομάδα. Όλοι όταν έχουν την μπάλα ψάχνουν που είναι ο Μέσι. Πιστεύω πως για να πάρουμε το παιχνίδι ο Μέσι πρέπει να είναι καλά και μακάρι να μην νιώθει πολύ πίεση. Εγώ τον βλέπω χαρούμενο».

Για τη σχέση της Αργεντινής με το ποδόσφαιρο: «Βλέπεις πως στην Αργεντινή παίζουν πολλοί ποδόσφαιρο στον δρόμο από μικροί. Κάθε 200-300 μέτρα βλέπεις ένα παιχνίδι. Εδώ στην Ευρώπη δεν είναι στο ίδιο. Και στη Βραζιλία βλέπεις παντού μπάλα. Μετά είναι το πάθος μας για το ποδόσφαιρο. Σήμερα αν κερδίσουμε μπορεί είναι η καλύτερη ημέρα για όλοι την Αργεντινή και αν χάσουμε θα κλαίμε όλοι μαζί».

Για το αν θα δουν μαζί τον τελικό οι Αργεντινοί του Αστέρα: «Το έχουμε γούρι να βλέπω το ματς με τον Μπαράλες και οι άλλοι (σ.σ. Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Άλβαρες και Μπαρτόλο) μόνοι τους από την αρχή του τουρνουά».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν πήγαμε πολύ καλά στον πρώτο γύρο. Ήρθαν νέοι παίκτες και νέος προπονητής. Είναι καλό που κάναμε προετοιμασία μέσα στη διακοπή. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε με νίκη κόντρα στον Βόλο για να πάρουμε αέρα και ψυχολογία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x