Μουντιάλ 2022

«Κανείς δεν τρέχει σαν τον Μπόργιαν»: Το σκοτεινό μήνυμα των Κροατών στον Καναδό τερματοφύλακα

Οι Κροάτες οπαδοί βρήκαν έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο να πικάρουν τον Καναδό τερματοφύλακα, Μίλαν Μπόργιαν.

Η Κροατία διέλυσε με 4-1 τον Καναδά και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Μίλαν Μπόργιαν να δέχεται τέσσερα γκολ και να μην έχει καθόλου εύκολο βράδυ.

Εκτός όμως του Κράμαριτς, του Πέρισιτς και του Λιβάγια, είχε να αντιμετωπίσει και τους οπαδούς της Χρβάτσκα, που τον στοχοποίησαν με ένα πανό με αρκετά... σκοτεινό μήνυμα.

Τι ακριβώς ήταν; Ένα πανί της αμερικανικής εταιρείας τρακτέρ (!) John Deere με το μήνυμα «κανείς δεν τρέχει σαν τον Μπόργιαν» και την ένδειξη «Κνιν 95».

Πρόκειται για τη γενέτειρα του έμπειρου τερματοφύλακα, η οικογένεια του οποίου αναγκάστηκε να φύγει λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ Κροατών και Σέρβων το 1995. Ο σερβικής καταγωγής Μπόργιαν έζησε για τα επόμενα πέντε χρόνια στο Βελιγράδι και τελικά το 2000 έφυγε με τους δικούς του για τον Καναδά.

Η επιλογή της μάρκας τρακτέρ είχε να κάνει με τους τρόπους που είχαν διαφύγει πολλοί Σέρβοι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, με τον 35χρονο γκολκίπερ να λέει μετά το ματς πως «δεν έχω κάτι να σχολιάσω, θα έπρεπε όλοι αυτοί να δουλέψουν μόνοι τους και με τους δικούς τους αυτή τους τη σύγχυση».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x