Μουντιάλ 2022

Έστησε πάρτι με Ράσφορντ η Αγγλία και έφυγε με φόρα για τους «16»!

Με κορυφαίο τον Ράσφορντ, η Αγγλία επικράτησε 3-0 της απογοητευτικής Ουαλίας και σφράγισε εισιτήριο για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη. Τελευταία τερμάτισε η ομάδα του Μπέιλ.

Κατάπιε την Ουαλία η Αγγλία και έκλεισε ραντεβού με τη Σενεγάλη για τους «16». Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 3-0 στο «Ahmad bin Ali Stadium» και καπάρωσαν την 1η θέση του 2ου γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ράσφορντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 50’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ σκόραρε και στο 68’, πετυχαίνοντας το 100ο τέρμα της εθνικής του στα Μουντιάλ. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 51’ με το γκολ του Φόντεν από ασίστ του Κέιν, που παραμένει… άσφαιρος στο Κατάρ.

Όπως μαρτυράει και το φιλμ του αγώνα, η Αγγλία συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο μέρος, στο οποίο βρήκε απέναντί της το πούλμαν των Ουαλών, αλλά μετά το «χτύπημα» του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε και θα μπορούσε να είχε πετύχει τα διπλάσια γκολ.

Στο β’ μέρος, η Ουαλία αγωνίστηκε δίχως τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίο έκανε αλλαγή ο Πέιτζ, παρότι δεν φάνηκε να έχει τραυματιστεί.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ουαλία ο Πέιτζ. Ο Γουόρντ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γουίλιαμς, Μεφάμ, Ροντόν και Ντέιβις να είναι στην άμυνα, ο Άλεν είχε τον Αμπαντού στο πλευρό του, με τους Μπέιλ, Ράμσεϊ και Τζέιμς να είναι η μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μουρ να βρίσκεται στην κορυφή.

Με 4-3-3 ξεκίνησε η Αγγλία ξεκίνησε. Ο Πίκφορντ ήταν στο τέρμα, Γουόκερ, Στόουνς, Μακγουάιρ και Σο στην άμυνα. Χέντερσον, Μπέλιγχαμ και Ράις η τριάδα στο κέντρο. Ράσφορντ και Φόντεν στα φτερά, με τον Κέιν στην κορυφή.

Το ματς
Περιμέναμε πριν από την αναμέτρηση ότι η Αγγλία θα είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ουαλία να είναι οχυρωμένη πίσω. Τόσο μονότονο ματς στο πρώτο μέρος, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην επίθεση, δίχως αυτό να σημαίνει ότι… χάθηκε η μπάλα. Οι ευκαιρίες ήταν λίγες και καλές. Η πρώτη σημειώθηκε στο 10’ και λίγο έλειψε να δώει το προβάδισμα στους Άγγλους, με τον Κέιν να βγάζει εξαιρετική κάθετη για τον Ράσφορντ που νικήθηκε από τον Γουόρντ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε στο πρώτο τέταρτο στο 28%-72%, αλλά η καλά οργανωμένη Ουαλία, που είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, έμενε πιστή στο πλάνο της και το σκηνικό δεν άλλαζε. Η δεύτερη φορά που ξεκλείδωσαν την αντίπαλη άμυνα τα «λιοντάρια» ήταν στο 38’, με τους Ράις και Μπέλιγχαμ να συνεργάζονται καλά από τα δεξιά και τον Φόντεν να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο πέναλτι, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Μετά την ανάπαυλα, Πέιτζ παρότι γενικότερα υποστήριξε το πλάνο του, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μπέιλ, βάζοντας τον Τζόνσον στη θέση του. Η Αγγλία στην αντίπερα όχθη εξαργύρωσε στο ξεκίνημα του β’ μέρους την ανωτερότητά της, με ένα ξέσπασμα. Αυτός που έλυσε τον Γόρδιο δεσμό ήταν ο Ράσφορντ με εκτέλεση φάουλ στο 50’, κάνοντας πολύ δυνατό χτύπημα, ενώ στο επόμενο λεπτό «καθάρισε» το ματς και την υπόθεση πρόκριση ο Φόντεν. Ο Κέιν βγήκε σε θέση εξτρέμ και έκανε το γύρισμα για τον άσο της Σίτι που πλάσαρε από κοντά.





Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και η απογοητευτική Ουαλία πέταξε λευκή πετσέτα, υπομένοντας ένα μαρτύριο. Ο Πέιτζ είχε το μυαλό του στην αναχώρηση από το Κατάρ και ο Σάουθγκεϊτ στο ματς με τη Σενεγάλη για τους «16», κάνοντας ροτέισον. Ο Ράσφορντ βρήκε δίχτυα και στο 68’. Αφού χόρεψε τον Ρόμπερτς εκτέλεσε τον Γουόρντ, σημειώνοντας ένα ιστορικό γκολ.



Η Αγγλία δικαιούταν να πετύχει κι άλλα γκολ και τα άγγιξε με Ράσφορντ και Φόντεν στο 77’, αλλά και με τον Στόουνς (90’+2’).

Το φιλμ του αγώνα από το control room του sport-fm.gr

MVP: Προφανής η απάντηση. Μάρκους Ράσφορντ. Έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο ήταν ιστορικό, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα. Ξεκάθαρα ο πολυτιμότερος του ματς

Σφυρίχτρα: Δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για τη διαιτησία. Δεν υπάρχει καν κάποια συζητήσιμη φάση

Οι ενδεκάδες
Ουαλία (Πέιτζ, 4-2-3-1): Γουόρντ - Γουίλιαμς (36’ Ρόμπερτς), Μεφάμ, Ροντόν, Ντέιβις (59’ Μόρελ) – Άλεν (81’ Κόλγουιλ), Αμπαντού - Μπέιλ (46’ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77’ Γουίλσον) - Μουρ

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ, 4-3-3): Πίκφορντ - Γουόκερ (57’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μακγουάιρ, Σο (65’ Τρίπιερ) - Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Ράις (58’ Φίλιπς) – Ράσφορντ (76’ Γκρίλις), Φόντεν, Κέιν (57’ Γουίλσον)

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβακία)

Γήπεδο: «Ahmad bin Ali Stadium» (45.032)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x