Μουντιάλ 2022

Ουαλία-Αγγλία: Η παρέα του Μπέιλ αναζητά το θαύμα στο βρετανικό ντέρμπι

Ουαλία και Αγγλία θα διασταυρωθούν στο βρετανικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα ματς που η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ αναζητά το θαύμα 21:00 (ANT1).

H Ουαλία αντιμετωπίζει την Αγγλία στην αναμέτρηση που κλείνει το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της Τρίτης. Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ αναζητά το θαύμα μετά και την ήττα με 2-0 από το τρομερό Ιράν την προηγούμενη αγωνιστική και... προσεύχεται για ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ δεν θα έχει στη διάθεση του τον βασικό τερματοφύλακα, Γουέιν Χένεσι που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς, με τον Ντάνι Γουόρντ να παίρνει θέση βασικού.



Στην αντίπερα όχθη τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ανατιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θέλουν απλώς να μην ηττηθούν για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.



Οι Άγγλοι, προέρχονται από τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στις ΗΠΑ για τη 2η αγωνιστική ενώ στην πρεμιέρα τους διέλυσαν το Ιράν με το επιβλητικό 6-2.

Που θα κριθεί


Όταν μιλάμε για βρετανικό ντέρμπι επικεντρωνόμαστε στη δύναμη. Ωστόσο η ποιότητα της Αγγλίας είναι στοιχειωδώς καλύτερη συγκριτικά με αυτήν της Ουαλίας. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ, θα πρέπει να φυλάξουν τα νώτα τους καθώς στις στατικές φάσεις δεν είναι απίθανο να έχουν πρόβλημα από την «αεροπορία» της Ουαλίας.

Παίκτης-βαρόμετρο


Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν έχει κάνει ως τώρα καλό τουρνουά παρά το γκολ της πρεμιέρας. Ο εξτρέμ της Τσέλσι, θα θελήσει να δώσει απαντήσεις και να βάλει δύσκολα στα αμυντικά «φτερά» της Ουαλίας που δεν έχουν την αναγκαία ταχύτητα για να τον αντιμετωπίσουν.

Η μονομαχία


Αυτοί που είναι πιθανό να μας χαρίσουν έντονες στιγμές είναι οι δύο πρώην συμπαίκτες στην Τότεναμ, Χάρι Κέιν και Τζο Ρόντον. Ο πρώτος αναζητά δύο γκολ για να πιάσει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή των σκόρερ της ιστορίας της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο ο Ουαλός αμυντικός της Ρεν δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί.

Παράδοση


Η Αγγλία υπερτερεί κατά κράτος της Ουαλίας σε αυτήν τη βρετανική μονομαχία καθώς στις 12 προηγούμενες συναντήσεις τους, τα «τρία λιοντάρια» μετρούν 11 νίκες ενώ μόλις ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο στο... μακρινό 1973 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς. Τελευταία τους συνάντηση σε μεγάλη διοργάνωση ήταν αυτή του Euro 2016 όταν οι Άγγλοι με το γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ στις καθυστερήσεις πήραν το ματς με 2-1.

Εκτίμηση


Σκληρό παιχνίδι μεν, ποιοτικό δε. Η Αγγλία υπερτερεί βάσει πιθανοτήτων και θα κυνηγήσει το γρήγορο γκολ που θα της «λύσει» τα πόδια. Όμως η Ουαλία θα παίξει τα... ρέστα της για την νίκη και για αυτό το λόγο είναι πιθανή μια «χορταστική» ισοπαλία.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ 3-4-3): Γουόρντ- Ρόντον, Μέφαμ, Ντέιβις- Ρόμπερτς, Γουίλιαμς, Άμπαντου, Ράμσεϊ- Γουίλσον, Τζέιμς, Μπέιλ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ 4-3-3): Πίκφορντ-Αλεξάντερ Άρνολντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο- Ράις, Φόντεν, Μπέλινγκχαμ- Στέρλινγκ, Σάκα, Κέιν

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβακία)

Γήπεδο: «Ahmad bin Ali Stadium» (45.032)

Ουαλία-Αγγλία: Η προαναγγελία του ματς

1η αγωνιστική:
Aγγλία-Ιράν 6-2
ΗΠΑ-Ουαλία 1-1

2η αγωνιστική:
Oυαλία-Ιράν 0-2
Αγγλία-ΗΠΑ 0-0

3η αγωνιστική
21:00 Ουαλία-Αγγλία (ANT1)
21:00 Ιράν-ΗΠΑ (ΑΝΤ1+)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Αγγλία 4 (6-2)
2. Ιράν 3 (4-6)
3. ΗΠΑ 2 (1-1)
4. Ουαλία 1 (1-3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x