Μουντιάλ 2022

Ουαλία-Ιράν: Αμφότερες για το θετικό αποτέλεσμα στο (πιθανότατα) ιστορικό ματς του Μπέιλ

Η Ουαλία και το Ιράν κοντράρονται στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα του 2ου ομίλου, με τον Μπέιλ να είναι πιθανό να γράψει ιστορία. Σέντρα στις 12:00 (ANT1).

Ώρα για… 2η στροφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και αρχή με Ουαλία-Ιράν. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (25/11, 12:00, ΑΝΤ1) για τον 2ο όμιλο, με το θετικό αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητο και για τις δύο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από το 1-1 κόντρα στις ΗΠΑ, όπου εμφάνισαν δύο πρόσωπα. Εκείνο του πρώτου ημιχρόνου, όπου η πολύ κακή τους εικόνα συνοδεύτηκε από το εις βάρος τους 1-0, καθώς και αυτό του δευτέρου. Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ ανέβασε κατακόρυφα στροφές, άρχισε να απειλεί και εντέλει πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ στο 82', παράβαση που κέρδισε ο ίδιος ο 33χρονος άσος. Μάλιστα, ο σούπερ σταρ της Ουαλίας κόντρα στο Ιράν αναμένεται να συμπληρώσει 110 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και να γίνει ο σχετικός ρέκορντμαν. Εφόσον φυσικά δεν αγωνιστεί ο Κρις Γκάντερ (δεν έπαιξε στο προηγούμενο), καθώς αμφότεροι έχουν από 109 εμφανίσεις.



Από την άλλη, οι Ιρανοί γνώρισαν μία από τις πιο βαριές -σε έκταση- ήττες της πρεμιέρας, μιας και διασύρθηκαν 6-2 από την Αγγλία. Δέχθηκαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος (35', 43' και 45'+1'), με τους αντίπαλούς τους να μην προβληματίζονται από τα δύο γκολ του Ταρέμι (65' και 90'+13'), ο οποίος ήταν εκ των ελάχιστων διασωθέντων. Βέβαια, όποιο κι αν ήταν το σκορ, οι παίκτες του Κάρλοζ Κεϊρόζ κέρδισαν τον σεβασμό της κοινής γνώμης με το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν μένοντας σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα τους.



Λίγο το ότι η Ουαλία την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Αγγλία, λίγο και το ότι το Ιράν στριμώχθηκε από νωρίς στα σχοινιά, οι δύο ομάδες είναι πιεσμένες αμφότερες για θετικό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά νέα των δύο αντιπάλων, για την πρώτη ο Τζο Άλεν -που έχασε την πρεμιέρα- αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ στην απέναντι πλευρά δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί ο βασικός πορτιέρε, Αλιρέζα Μπεϊρανβάντ, που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα. Εκ νέου βασικοί αναμένονται οι Μιλάντ Μοχαμάντι και Εχσάν Χαζτισαφί της ΑΕΚ.

Πού θα κριθεί



Σημαντικό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο το Ιράν θα καταφέρει να αφήσει πίσω του το βαρύ σκορ με την Αγγλία. Εάν το κάνει, είναι πιθανό τα πάντα να κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλιώς, η Ουαλία θα έχει εύκολο έργο.

Παίκτης-Βαρόμετρο



Το απέδειξε και κόντρα στις ΗΠΑ. Ο Γκάρεθ Μπέιλ -σε όποια κατάσταση κι αν είναι σε συλλογικό επίπεδο- «μεταμορφώνεται» όταν εκπροσωπεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ένας πραγματικός ηγέτης, ο οποίος μπορεί να συμπαρασύρει και το υπόλοιπο σύνολο.

Η μονομαχία



Δύο είναι ουσιαστικά και αφορούν το πώς οι αμυντικοί που θα… επιληφθούν των Μπέιλ και Ταρέμι, θα μπορέσουν να τους περιορίσουν.

Παράδοση



Μόνο μία φορά έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες και αυτή σε φιλικό παιχνίδι. Ήταν τον Απρίλιο του 1978, με την Ουαλία να επικρατεί 1-0.

Εκτίμηση



Το βαρύ 6-2 δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του Ιράν. Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο σούπερ ποιοτικό σύνολο, αλλά αναμένεται σαφώς πιο ανταγωνιστικό κόντρα στην Ουαλία. Μάλιστα, εάν η τελευταία εμφανίσει σημάδια πρώτου ημιχρόνου με τις ΗΠΑ, τότε οι Πέρσες μπορούν ακόμα και την έκπληξη.


Διαιτητής: Μάριο Εσκομπάρ (Γουατεμάλα)

Γήπεδο: Ahmad bin Ali Stadium, Αλ-Ραγιάν – 40.000 θέσεων

Ουαλία-Ιράν: Η προαναγγελία του ματς

Πιθανές συνθέσεις:

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσι – Ντέιβις, Ρόντον, Μέφαμ – Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Γουίλσον, Αμπαντού, Γουίλιαμς – Μπέιλ, Τζέιμς.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χ. Χοσεϊνί – Μοχαράμι, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμάντι – Τζάχανμπακς, Εζατολάχι, Νουρολάχι, Χατζισαφί, Γκολιζαντέχ – Ταρέμι.


Πρόγραμμα 2ου Ομίλου:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

1η αγωνιστική:

Αγγλία-Ιράν 6-2
(35' Μπέλινγκαμ, 43', 62' Σάκα, 45'+1' Στέρλινγκ, 71' Ράσφορντ, 90' Γκρίλις – 65', 90'+13' Ταρέμι)

ΗΠΑ-Ουαλία 1-1
(36' Γουεά – 82' πέν. Μπέιλ)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

2η αγωνιστική:

Ουαλία-Ιράν 12:00
Αγγλία-ΗΠΑ 21:00

Τρίτη 29 Νοεμβρίου

3η αγωνιστική:

Ιράν-ΗΠΑ 21:00
Ουαλία-Αγγλία 21:00

Βαθμολογία:

1. Αγγλία 3 (6-2)
2. Ουαλία 1 (1-1)
3. ΗΠΑ 1 (1-1)
4. Ιράν 0 (2-6)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x