Μουντιάλ 2022

Ουαλία: Κλείνει πονηρά το μάτι για την πρόκριση στα νοκ-άουτ

Για δεύτερη φορά η Ουαλία θα φορέσει τα καλά της και θα παραβρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως στην παρθενική της το μακρινό 1958, ευελπιστεί να βρεθεί στα νοκ-άουτ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή της Ουαλίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1958 και 64 χρόνια έπειτα από την παρθενική τους παρουσία.

Στο πρώτο Μουντιάλ που πήρε μέρος βρέθηκε σε όμιλο με τις Σουηδία, Ουγγαρία και Μεξικό, κατορθώνοντας να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση ως δεύτερη. Εκεί είχε την ατυχία να διασταυρωθεί με την σπουδαία Βραζίλια των Πελέ, Γκαρίντσα και των λοιπών θρύλων. Όπως ήταν φυσικό, ηττήθηκε, όμως στο τέλος της ημέρας αυτό το 1-0 τους έδωσε το χειροκρότημα.

Κληρώθηκε να αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης και σίγουρα στο μυαλό της γνωρίζει πως υπάρχει ένα πέρασμα για να δώσει το «παρών» στον γύρο των νοκ-άουτ. Συγκεκριμένα, θα κοντραριστεί με τις Αγγλία, Ιράν και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναμφισβήτητα είναι το φαβορί για την πρωτιά, αλλά από εκεί και πέρα η λογική αβίαστα μας οδηγεί ότι για την άλλη προνομιούχα θέση θα παλέψουν Ουαλία και Αμερική.

Το sport-fm.gr σας ξεδιπλώνει τους «δράκους», οι οποίοι θα επιδιώξουν να δείξουν το ταλέντο τους σε πρώτη φάση και στην συνέχεια να αναζητήσουν τον τρόπο να περάσουν στο κρισιμότερο στάδιο της διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς το Κατάρ


Στην προκριματική φάση προκειμένου να εξασφαλίσει την εμφάνιση της στο Μουντιάλ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία και Λευκορωσία. Μπορεί να μην κατόρθωσαν να πάρουν το εισιτήριο της απευθείας παρουσίας, καθώς η πρώτη θέση κατέληξε στο Βέλγιο, όμως η δεύτερη τους έδωσε μία ευκαιρία ακόμα.

Στον… επιπλέον γύρο αφότου ξεπέρασε το εμπόδιο της Αυστρίας η Ουαλία κοντραρίστηκε σε έναν αγώνα τελικό κόντρα στην Ουκρανία: το γκολ του Μπέιλ στο 34’ έκρινε τη μοίρα του αγώνα και έστειλε μία ολόκληρη χώρα στα ουράνια.

Το αστέρι


Πριν μερικά χρόνια ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, όμως ακόμα και σήμερα γνωρίζει εξαιρετικά να φέρεις εις πέρας την αποστολή. Ο λόγος για τον Γκάρεθ Μπέιλ, που με μία-δύο μεγάλες ενέργειες καθορίζει αναμετρήσεις. Ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το σημείο αναφοράς της χώρας του και χρόνια ολόκληρα… κουβαλάει στις πλάτες του μία ολάκερη εθνική. Αναμφισβήτητα μετά τον Ράιαν Γκιγκς, είναι εκείνος που επωμίσθηκε το βάρος των ευθυνών.

Ουαλία: Το προφίλ ενόψει Μουντιάλ

Μετράει 108 εμφανίσεις με την Ουαλία, με το απόλυτο στιγμιότυπο την πορεία στο Euro του 2016, όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί το εμπόδιο της Πορτογαλίας στάθηκε αξεπέραστο, μολονότι κατάφεραν να αποσπάσουν τον θαυμασμό του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ο… παλιός που λείπει


Προφανέστατα το μυαλό όλων πήγε στον Ράιαν Γκιγκς. Ο συνδεδεμένος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ουαλός εξτρέμ, ειδικότερα στα καλά του χρόνια δεν είχε… αντίπαλο. Το πόδι ακριβείας που διέθετε, το ακούραστο πνεύμα του και η γενικότερα υψηλή του τεχνική κατάρτιση τον κατέστησαν μοναδικό στο παγκόσμιο στερέωμα. Φόρεσε 64 φορές τη φανέλα της Ουαλίας και βρήκε δίχτυα 12 φορές.

Ουαλία: Το προφίλ ενόψει Μουντιάλ

Στις 2 Ιουνίου του 2008 συμμετείχε για τελευταία φορά με την Ουαλία απέναντι στην Τσεχία στο Κάρντιφ. Για τους παλαιότερους ο Ίαν Ρας θα άξιζε να σταθεί στο επίκεντρο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η επιτυχία και η αποτυχία


Σε θεωρητικό επίπεδο μία ενδεχόμενη επιτυχία της Ουαλίας θα ήταν να περάσει ως δεύτερη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή να βρεθούν στην τρίτη θέση, χάνοντας τη μονομαχία από την Αμερική.

Αντιθέτως, αν τερματίσουν στον… πάτο της βαθμολογίας, τότε θα έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους.

Ο προπονητής



Ο Ρομπ Πέιτζ είναι ένας νεαρός σχετικά προπονητής, καθώς εδώ και 8 χρόνια βρίσκεται επικεφαλής σε ομάδες της Βρετανίας. Το 2020 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της χώρας του, ενώ τα δύο προηγούμενα έτη βρισκόταν επικεφαλής στην εθνική U21 των «δράκων».

Ουαλία: Το προφίλ ενόψει Μουντιάλ

Ο 48χρονος τεχνικός σε 28 αναμετρήσεις κέρδισε τις 10, έφερε ισοπαλία στις 9 και ηττήθηκε στις υπόλοιπες.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες :Γουέιν Χένεσι (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντάνι Γουόρντ (Λέστερ0, Άνταμ Ντέιβις (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Αμυντικοί: Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Μπεν Κάμπανο (Σουόνσι), Τομ Λόκιερ (Λούτον), Τζο Ρόντον (Ρεν), Κρις Μέμφαμ (Μπόρνμουθ), Ίθαν Αμπαντού (Σπέτσια), Κρις Γκάντερ (Γουίμπλεντον), Νέκο Γουίλιαμς (Νότιγχαμ Φόρεστ), Κόνορ Ρόμπερτς (Μπέρνλι)

Μέσοι: Σόρμπα Τόμας (Χάντερσφιλντ), Τζο Άλεν (Σουόνσι), Ματ Σμιθ (Μίλτον Κέιν Ντονς), Ντίλαν Λέβιτ (Νταντί Γιουνάιτεντ), Χάρι Γουίλσον (Φούλαμ), Τζο Μόρελ (Πόρτσμουθ), Τζόνι Γουίλιαμς (Σουίντον), Άροον Ράμσεϊ (Νις), Ρόμπιν Κόλντγουελ (Κάρντιφ).

Επιθετικοί: Γκάρεθ Μπέιλ (Λος Άντζελες), Κίφερ Μουρ (Μπόρνμουθ), Μαρκ Χάρις (Κάρντιφ), Μπρένταν Τζόνσον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντάνιελ Τζέιμς (Φούλαμ).

Πιθανή ενδεκάδα

Ουαλία: Το προφίλ της ενόψει Μουντιάλ

Το πρόγραμμα της Ουαλίας στον 2ο όμιλο
1η αγωνιστική
21 Νοεμβρίου ΗΠΑ-Ουαλία (21:00)
2η αγωνιστική
25 Νοεμβρίου Ουαλία-Ιράν (12:00)
3η αγωνιστική
29 Νοεμβρίου Ουαλία-Αγγλία (21:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x