Μουντιάλ 2022

Nικολάς Ντε Λα Κρουζ: Το «δυναμό» στο κέντρο της Ουρουγουάης

Η Ουρουγουάη διαθέτει πλειάδα αστέρων στη σύνθεσή της, είναι τυχερή, ωστόσο, κυρίως, που στο κέντρο της υπάρχει ένας πιτσιρικάς που καταπίνει χιλιόμετρα: Ο Νικολάς Ντε Λα Κρουζ της Ρίβερ Πλέιτ!

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την πρώτη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι προπονητές των ομάδων καταστρώνουν τα πλάνα τους, προκειμένου να ταξιδέψουν στο Κατάρ με την καλύτερη δυνατή αποστολή.

Μέσα σε αυτές και η Ουρουγουάη, που πάντοτε, φυσικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι υπολογίσιμη. Διαθέτει, δε, σε ακόμη μία διοργάνωση, πλειάδα αστέρων στη σύνθεσή της, είναι τυχερή, ωστόσο, κυρίως, που στο κέντρο της υπάρχει ένας πιτσιρικάς, ο οποίος καταπίνει χιλιόμετρα και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του άξονα, αλλά και στα άκρα.

Ο Νικολάς Ντε Λα Κρουζ της Ρίβερ Πλέιτ πρόκειται να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, καθώς θα αποτελέσει ένα από τα βασικά «γρανάζια» στην ποδοσφαιρική μηχανή της «σελέστε».

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1997, ο Ντε Λα Κρουζ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του παρουσία με την εθνική του ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αφετηρία της καριέρας του ήταν η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, με την οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν, αγωνιζόμενος σε 36 ματς, όπου πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

Τα κατορθώματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα και οι «εκατομμυριούχοι» της Ρίβερ Πλέιτ έβγαλαν από το ταμείο τους 2,6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2017 με τις… ευλογίες του Μαρσέλο Γκαγιάρδο και τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 70%. Εκεί έχει μέχρι και σήμερα 176 συμμετοχές, 29 γκολ, 37 ασίστ, αλλά και αρκετούς τίτλους.



Όσον αφορά την εθνική Ουρουγουάης το «βάπτισμα του πυρός» ήρθε στις 9 Οκτωβρίου 2020 από τον Όσκαρ Ταμπάρες και έκτοτε έχει αγωνιστεί σε 16 ακόμα ματς, όπου σκόραρε 1 φορά.

Το «δυναμό» με τις πολλές θέσεις και τις αμέτρητες ικανότητες


Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της εθνικής Ουρουγουάης ποικίλει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Το κέντρο της ομάδας μοιάζει να είναι πιο πλήρες από ποτέ, με τον Τορέιρα, τον Μπεντακούρ, τον Βαλβέρδε και τον Ντε Αρασκαέτα να θεωρούνται οι βασικοί πυλώνες του άξονα.

Παρ' όλα αυτά, ο Ντε Λα Κρουζ ίσως και να αποτελεί ένα… κράμα των προαναφερθέντων, γεγονός το οποίο θα συντελέσει στη μόνιμη χρησιμοποίησή του από τον Nτιέγκο Αλόνσο.

Ο 25χρονος χαφ πράγματι δεν έχει συγκεκριμένη θέση στο χορτάρι. Μπορεί να αγωνιστεί υπό συνθήκες και ως αμυντικός χαφ, αλλά και ως επιτελικός μέσος. Βασικός του ρόλος στο γήπεδο είναι το «8». Διαθέτει αρκετή ταχύτητα και μπορεί να κινηθεί σε μικρούς χώρους με τη μπάλα στα πόδια αλλά και χωρίς αυτή. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να ντριμπλάρει στο «1 με 1».



Στα αδύναμα του σημεία εντοπίζονται δύο χαρακτηριστικά. Είναι αρκετά ατομιστής την ώρα του αγώνα, μιας και προσπαθεί να πάρει όλη τη δόξα, με αποτέλεσμα να χάνει την ψυχραιμία του και συνεπώς να… χάνεται μέσα στο γήπεδο.

O Ντε Λα Κρουζ, επίσης, δεν φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα και δύσκολα θα «κλέψει» τη χαρά του σκοραρίσματος από το… βαρύ πυροβολικό, που θα αποτελείται από τον Λουίς Σουάρες και τον Έντισον Καβάνι.

Ωστόσο, είναι ικανός να βρει δίχτυα με κάποια στατική φάση, είτε με κάποιο μακρινό σουτ. Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για αρκετά καλό πασαδόρο, που θα μοιράσει -πιθανότατα- αρκετές ασίστ και θα πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και όχι μόνο.

Eπιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x