Μουντιάλ 2022

Δέκα γκολ που τα βλέπεις και σκέφτεσαι κατευθείαν το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τα δέκα πιο χαρακτηριστικά γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναμφισβήτητα έχει το μεγαλύτερο πρεστίζ από όλες τις άλλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Οι καλύτεροι παίκτες από όλο τον κόσμο μαζεύονται μαζί για την τιμή του Έθνους τους. Υψηλά συναισθήματα, πολύ ενέργεια και πολλές φορές καταστάσεις που κρέμονται από λεπτό σχοινί. Ποτέ δεν θα λείψουν από το Μουντιάλ το δράμα και τα καταπληκτικά γκολ. Παρακάτω θα θυμηθούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τέρματα στην ιστορία του...

Ζινεντίν Ζιντάν εναντίον Ιταλίας (2006)



Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 ήταν το τελευταίο επαγγελματικό ματς του «Ζιζού» . Πέρα από την διαβόητη κουτουλιά του στον Ματεράτσι, ο Ζιντάν έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και η εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα, που ίσα ίσα πέρασε την γραμμή θα μείνει στο μυαλό όλων. Ήταν απλά μία επίδειξη δεξιοτεχνίας και απόλυτης αυτοπεποίθησης από τον Γάλλο σταρ.



Σιπίουε Τσαμπαλάλα εναντίον Μεξικού (2010)



Το Μουντιάλ στην Νότια Αφρική ήταν από τα πιο συναρπαστικά και.. θορυβώδη που είδαμε ποτέ. Οι γηπεδούχοι έκαναν μία φοβερή αντεπίθεση και ο Τσαμπαλάλα, βγήκε πίσω από την αντίπαλη άμυνα και με ένα σουτ «ρουκέτα» έστειλε την μπάλα στην γωνία του τέρματος. Ήταν το πρώτο γκολ της διοργάνωσης και το πιο σημαντικό, το πρώτο γκολ Παγκοσμίου Κυπέλλου σε Αφρικανικό έδαφος.



Εστέμπαν Καμπιάσο εναντίον Σερβίας (2006)



Ίσως ένα από τα καλύτερα ομαδικά γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γκολ της Αργεντινής απέναντι στην Σερβία, ήταν ένα απόλυτο δείγμα build-up και υπομονής για την καίρια τελικά πάσα. Ένας υπέροχος συνδυασμός 1-2 ανάμεσα σε Καμπιάσο και Ερνάν Κρέσπο, δημιούργησαν το τέλειο γκολ σε μία ευρεία νίκη με 6-0 απέναντι στους Σέρβους.



Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Ισπανίας (2018)



Φυσικά, από αυτή την λίστα δεν μπορεί να λείπει ο Πορτογάλος σουπερστάρ και στην πρώτη μέρα του Μουντιάλ ο Ρονάλντο έβαλε την σφραγίδα του, με ένα γκολ από εκτέλεση φάουλ στο 88ο λεπτό. Όχι μόνο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του αλλά ισοφάρισε δίνοντας τον πόντο στην Πορτογαλία.



Μάικλ Όουεν εναντίον Αργεντινής (1998)



Το 1998 ο Όουεν έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ο νεότερος που σκόραρε σε ηλικία 18 ετών και 190 ημερών.

Στον αγώνα κόντρα στην Αργεντινή «παρουσίασε» τον εαυτό του παγκοσμίως με τον καλύτερο τρόπο. Μία φοβερή πάσα από τον Μπέκαμ, ένα γλυκό πρώτο άγγιγμα από τον Όουεν, μία καλή ντρίμπλα στον αντίπαλο του και ένα φανταστικό σου στην πάνω γωνία του τέρματος, δημιούργησαν τον τέλειο ποδοσφαιρικό πίνακα. Δυστυχώς, η Αγγλία αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους Αργεντινούς αλλά το γκολ του Όουεν έμεινε στην μνήμη όλών.



Μπενζαμέν Παβάρ εναντίον Αργεντινής (2018)



Το βολέ του Παβάρ στον αγώνα με την Αργεντινή βγήκε το καλύτερο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η Γαλλία έγινε πρωταθλήτρια κόσμου και το γκολ αυτό στην φάση των «16» αποδείχθηκε πολύτιμο και δικαίωσε τον Ντιντιέ Ντεσάν που έβαλε βασικό τον 22χρόνο τότε Παβάρ.



Μάξι Ροντρίγκες εναντίον Μεξικού (2006)



Το Μουντιάλ του 2006 θα μείνει γνωστό για πολλά πράγματα και το γκολ του Ροντρίγκες είναι ένα από αυτά. Τα γκολ στην παράταση έχουν πάντα ιδιαίτερη μνεία αλλά όταν μπαίνουν με τον τρόπο του Μάξι, μένουν στην ιστορία.

Ο Αργεντινός εξτρέμ κατέβασε την μπάλα με το στήθος στην δεξιά γωνία της αντίπαλης περιοχής και στην συνέχεια σούταρε στην πάνω γωνία του τέρματος με δύναμη. Ένα υπέροχο τελείωμα που έστειλε την Αργεντινή στα προημιτελικά.



Ρόμπιν Φαν Πέρσι εναντίον Ισπανίας (2014)



Η κεφαλιά του Φαν Πέρσι κόντρα στην Ισπανία, για την φάση των ομίλων είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό κάποιων. Ήταν ο Μπλιντ που βρήκε τον συμπαίκτη του, με μία φοβερή μπαλιά πίσω από τον Σέρχιο Ράμος. Ο Φαν Πέρσι ευστόχησε και απέκτησε το παρατσούκλι ο «Ιπτάμενος Ολλανδός». Ακολούθησε το χαρακτηριστικό highfiveμεταξύ του σκόρερ και του προπονητή Λούις Φαν Χαλ.



Χάμες Ροντρίγκες εναντίον Ουρουγουάης (2014)

Ο 23χρόνος Χάμες ήταν μία αποκάλυψη. Με έξι γκολ και δύο ασίστ κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Το απίθανο βολέ που έκανε εναντίον της Ουρουγουάης στην φάση των «16», είναι ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης, κέρδισε και το Βραβείο Πούσκας την ίδια χρονιά.



Ντιέγκο Μαραντόνα εναντίον Αγγλίας (1986)



Ίσως το γκολ που το έχει δει και το έχει ξαναδεί ολόκληρος ο πλανήτης, ακόμα και αν δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο υπό πίεση, την κόλλησε στα πόδια του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα και σκόραρε! Το ότι το έκανε σε εκείνο το στάδιο και απέναντι σε αυτή την ομάδα το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Ονομάστηκε το «γκολ του αιώνα» αλλά δυστυχώς επισκιάστηκε από ένα ακόμα πιο χαρακτηριστικό, το λεγόμενο «Χέρι του Θεού», όπου ο Μαραντόνα σκόραρε αντικανονικά με το χέρι. Όπως και να έχει η Αργεντινή νίκησε 2-1 και στην συνέχεια κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.



Επιμέλεια: Βασίλης Λαζάρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x