Μουντιάλ 2022

Αργεντινή: Για την κούπα με ηγέτη τον Μέσι

Η εθνική Αργεντινής ταξιδεύει στο Κατάρ με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου, έχοντας όλα τα φόντα για να το πετύχει και τον Λιονέλ Μέσι σε... δαιμονιώδη κατάσταση.

Την 18η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετρά στο Κατάρ η εθνική Αργεντινής, που ταξιδεύει στην χώρα της Ασίας με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου. Αυτή τη φορά με ένα γεμάτο ρόστερ, έναν εξαιρετικό προπονητή και ένα τρελό... αήττητο σερί 35 αγώνων να την ακολουθεί, η «αλμπισελέστε» θέλει να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της (1978, 1986).

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και θέλει να ηγηθεί της παρέας του στο τελευταίο πιθανότατα Μουντιάλ του 35χρονου σούπερ σταρ, αλλά και να αποφύγει τα... λάθη του 2014.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Αργεντινής, η οποία στοχεύει στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο δρόμος προς το Κατάρ


Η Αργεντινή προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μέσα από τα προκριματικά στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, ούσα δευτεραθλήτρια στο προκριματικό τουρνουά της CONMEBOL.

Παρότι ήταν αήττητη και στα 17 παιχνίδια που έδωσε (με την τύχη του Βραζιλία-Αργεντινή που είχε διακοπεί να... αναμένεται να αποφασιστεί), η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Βραζιλία και πήρε ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ.

Έντεκα νίκες και έξι ισοπαλίες ο απολογισμός της ομάδας, με 27 γκολ υπέρ και 8 κατά. Δεν το λες και άσχημα!



Το αστέρι


Αναμφίβολα ο Λιονέλ Μέσι! Προ μηνών, οδήγησε τη χώρα του στην κατάκτηση του Copa America μετά από πολλά χρόνια, παίρνοντας έναν τίτλο με την πατρίδα του που τόσο επιζητούσε. Πλέον, στοχεύει στη μεγαλύτερη διάκριση με την «αλμπισελέστε», έχοντας δίπλα του ικανότατους ποδοσφαιριστές. Στα προκριματικά πέτυχε 7 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του παρέα με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Προέρχεται από τρομερή εκκίνηση στη σεζόν, με τον 35χρονο σούπερ σταρ να διανύει μια εκπληκτική φάση στην καριέρα του και να δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ. Το να εξηγήσουμε περαιτέρω γιατί ο Μέσι είναι το αστέρι της εθνικής Αργεντινής, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μάλλον δεν χρειάζεται και είναι περιττά λόγια.


Ο... παλιός που λείπει


Το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι η εύκολη λύση και επιλογή, αλλά θα το πάμε λίγο διαφορετικά. Ίσως να της λείπει ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσωπικότητα που έδινε ασφάλεια και σκληράδα τόσο στα χαφ όσο και στην άμυνα, ανάλογα με τη θέση που αγωνιζόταν. Παίκτης που έδινε το 100% και μόνο για την ομάδα, αλλά και που έριχνε την... κλωτσιά αν χρειαζόταν στον αντίπαλο, προσθέτοντας το λατινοαμερικανικό στοιχείο.

Με 147 συμμετοχές και 3 γκολ με τη χώρα, με 20 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πλούσιες παραστάσεις από συλλογικό επίπεδο, σίγουρα ο Μαστσεράνο θα χωρούσε στο ρόστερ και σε αυτή την Αργεντινή θα μπορούσε να έχει κομβικό ρόλο.



Η επιτυχία και η αποτυχία


Το να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπως και για κάθε άλλη χώρα, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Αργεντινή και είναι και ο στόχος της ομάδας. Στο χέρι τους είναι να περάσουν ως πρώτοι τον όμιλο και μετά στα νοκ-άουτ να πετάξουν εκτός όποια ομάδα βρουν στο διάβα τους.

Αποτυχία θα είναι ένας αποκλεισμός στη φάση των «16» ή των «8», αφού για αυτή την Αργεντινή θα είναι πολύ νωρίς. Όπως και αν διασταυρωθεί κάποια στιγμή με την Βραζιλία, κάτι που υπάρχει σαν σενάριο για τα ημιτελικά (ή τον τελικό) και χάσει. Σίγουρα, αυτό θα είναι αποτυχία και... κάζο μαζί!

Ο προπονητής


Ο Λιονέλ Σκαλόνι ανέλαβε την Αργεντινή το 2018, με σκοπό να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλέψει ξανά για τίτλους και θα αφήσει πίσω της τους χαμένους τελικά σε Κόπα Αμέρικα και Μουντιάλ. Το κατάφερε, συνδυάζοντας νίκες, αήττητο σερί και καλό ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής αυτή στην «αλμπισελέστε» και τα πάει περίφημα, ενώ έχει εφαρμόσει το 4-4-2 ως διάταξη στην ομάδα και δείχνει να της ταιριάζει άριστα με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Τακτικά πολύ καλός προπονητής, ξέρει να διαχειρίζεται τα δύσκολα παιχνίδια και να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει.



H αποστολή
Τερματοφύλακες: Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Χερόνιμο Ρούλι (Βιγιαρεάλ), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμυντικοί: Ναουέλ Μολίνα (Ατλέτικο), Γκονσάλο Μοντιέλ (Σεβίλλη), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ), Χερμάν Πετζέλα (Μπέτις), Νικολά Οταμέντι (Μπενφίκα), Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ακούνια (Σεβίλλη), Νικολά Ταλιαφίκο (Λυών), Χουάν Φόιτ (Βιγιαρεάλ)

Μέσοι: Ροδρίγο Ντε Πολ (Σεβίλλη), Λεάνδρο Παρέδες (Γιουβέντους), Αλέξις Μακ Άλιστερ (Μπράιτον), Γκίδο Ροντρίγκες (Μπέτις), Αλεχάνδρο Πάπου Γκόμες (Σεβίλλη), Έντσο Φερνάντες (Μπενφίκα), Εζέκιελ Παλάσιος (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Επιθετικοί: Άνχελ Ντι Μαρία (Γιουβέντους), Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), Χουλιάν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγο Αλμάδα (Ατλάντα Γιουνάιτεντ), Άνχελ Κορέα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πάουλο Ντιμπάλα (Ρόμα), Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η πιθανή ενδεκάδα:
Αργεντινή: Το προφίλ της στο Μουντιάλ

Το πρόγραμμα της Αργεντινής στον 3ο όμιλο:
1η αγωνιστική:
22 Νοεμβρίου
Αργεντινή-Σαουδική Αραβία (13:00)

2η αγωνιστική:
26 Νοεμβρίου
Αργεντινή-Μεξικό (22:00)

3η αγωνιστική:
30 Νοεμβρίου
Πολωνία-Αργεντινή (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x