Μουντιάλ 2022

Ιαπωνία: Με όπλο την επίθεση, έτοιμη για μεγάλες… καταστροφές

Η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει την έβδομη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, και με όπλο την επιθετική της λειτουργία θέλει να προκαλέσει... σεισμό και να προκριθεί στα νοκ άουτ. Μπορεί να το πετύχει;

Την έβδομη -και μάλιστα συνεχόμενη- παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιήσει στο Κατάρ η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας. Οι τετράκις πρωταθλητές Ασίας, οι οποίοι από το 1998 και έπειτα δίνουν πάντα το παρόν, διαθέτουν άπλετο -επιθετικά- ταλέντο και ευελπιστούν σε μια αξιοπρεπή παρουσία σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανία, Γερμανία και Κόστα Ρίκα.

Με ποδοσφαιριστές όπως οι Μιναμίνο, Καμάντα και Φουρουχάσι, οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να προκαλέσουν μεγάλες... ζημιές στους «ισχυρούς» και να προκριθούν στη φάση των «16», κάτι που έχουν κάνει ήδη τρεις φορές, με πιο πρόσφατη αυτή στο τελευταίο Μουντιάλ της Ρωσίας, που παραλίγο να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να αποκλείσουν το Βέλγιο, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν από... τα τάρταρα και εν τέλει επιβλήθηκαν με 3-2.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας, που παρά την εξαιρετική μεσοεπιθετική λειτουργία της, πρέπει να κάνει ένα μικρό... θαύμα για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς το Κατάρ


Για να φτάσει έως το Κατάρ, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες από τη ζώνη της Ασίας, χρειάστηκε να περάσει πολλές δοκιμασίες. Αρχικά, βρέθηκε στον 6ο όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου, μαζί με Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Μογγολία και Μιανμάρ. Η πρόκριση στον τρίτο γύρο ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, κάνοντας το απόλυτο, έχοντας μάλιστα... διαστημική διαφορά τερμάτων, καθώς πέτυχε 46 τέρματα και δέχθηκε μόλις δύο.

Εκεί, παρότι το έργο της ήταν σαφώς δυσκολότερο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε το εισιτήριο για το Κατάρ, ούσα στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σαουδική Αραβία και αφήνοντας πίσω της την Αυστραλία, η οποία χρειάστηκε να παίξει στον διηπειρωτικό γύρο για να πάρει την πρόκριση.

Το αστέρι


Αδιαμφισβήτητα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας, δεν είναι άλλος από τον Τακούμι Μιναμίνο. Ο μεσοεπιθετικός της Μονακό διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ενώ διακρίνεται και για την εκτελεστική του δεινότητα. Μπορεί τη φετινή σεζόν να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στους «μονεγάσκους», ωστόσο παραμένει πολύ επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Με την εθνική ομάδα έχει πετύχει 17 τέρματα σε 43 συμμετοχές.

0

O... παλιός που λείπει


Σαφέστατα ο Κεϊσούκε Χόντα. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πολύ σημαντικά ονόματα, όπως ο αείμνηστος Κουνισίγκε Καμαμότο, ο Σίντζι Καγκάβα ή ο Σουνσούκε Νακαμούρα, ωστόσο η παρουσία του πρώην -μεταξύ άλλων- ποδοσφαιριστή της Μίλαν ήταν άκρως καθοριστική για την πορεία της Ιαπωνίας στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα.

Οι εξαιρετικές του εκτελέσεις φάουλ, αλλά και η ποδοσφαιρική του ευφυΐα, είναι δύο στοιχεία που θα λείψουν από την εθνική ομάδα της χώρας του.


Η επιτυχία και η αποτυχία


Είναι ξεκάθαρο πως, σε όμιλο με Γερμανία και Ισπανία, η Ιαπωνία πρέπει να φέρει τα πάνω... κάτω για να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16». Ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο γίνει πράξη, θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία.

Αντίθετα, αποτυχία θα θεωρηθεί να... πέσει αμαχητί, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και κάτω από την Κόστα Ρίκα, από την οποία διαθέτει -αντικειμενικά- καλύτερες μονάδες.

Ο προπονητής


Από το 2018 έως και σήμερα, στον πάγκο βρίσκεται ο Χατζίμε Μοριγιάσου. Ο 54χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός αντικατέστησε τον Ακίρα Νισίνο, έπειτα από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή της Ιαπωνίας στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας το 2019, εκεί όπου ηττήθηκε με 3-1 από το Κατάρ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η χώρα του ηττάται σε κάποιον τελικό. Διακρίνεται τόσο για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, όσο και για τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, με την παρουσία της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο να φαίνεται πως δεν επηρεάσει το μέλλον της δικής του στο τιμόνι της.



Αποστολή:

Τερματοφύλακες: Σουϊτσι Γκόντα (Σιμίζου/Ιαπωνία), Εϊγι Καβασίμα (Στρασμπούρ/Γαλλία), Ντάνιελ Σμιντ (Σεντ Τρουϊντέν/Βέλγιο).

Αμυντικοί: Γιούτο Ναγκατόμο (Τόκιο/Ιαπωνία), Μάγια Γιοσίντα (Σάλκε/Γερμανία), Τακεχίρο Τομιγιάσου (Αρσεναλ/Αγγλία), Χιρόκι Σακάϊ (Ουράβα/Ιαπωνία), Γιούτα Νακαγιάμα (Χάντερσφιλντ/Αγγλία), Σόγκο Τανιγκούτσι, Μίκι Γιαμάνε (Καβασάκι Φροντάλε/Ιαπωνία), Κο Ιτακούρα (Γκλάντμπαχ/Γερμανία), Χιρόκι Ιτο (Στουτγκάρδη/Γερμανία).

Μέσοι: Ουατάρου Εντο (Στουτγκάρδη/Γερμανία), Χιντεμάσα Μορίτα (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας/Πορτογαλία), Αο Τανάκα (Φορτούνα Ντίσελντορφ/Γερμανία) Ντάϊτσι Καμάντα (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης/Γερμανία), Γιουνία Ιτο (Ρεμς/Γαλλία), Καόρου Μιτόμα (Μπράϊτον/Αγγλία), Τακούμι Μιναμίνο (Μονακό/Γαλλία), Γιούκι Σόμα (Ναγκόγια Γκράμπους/Ιαπωνία), Γκάκου Σιμπασάκι (Λεγανές/Ισπανία), Τακεφούσα Κούμπο (Σοσιεδάδ/Ισπανία), Ρίτσου Ντοάν (Φράϊμπουργκ/Γερμανία).

Επιθετικοί: Νταϊζέν Μαέντα (Σέλτικ/Σκωτία), Τακούμα Ασάνο (Μπόχουμ/Γερμανία), Αγιάσε Ουέντα (Σερκλ Μπριζ/Βέλγιο).

Πιθανή ενδεκάδα:
Ιαπωνία: Το προφίλ της στο Μουντιάλ

Το πρόγραμμα της Ιαπωνίας στον 5ο όμιλο:
1η αγωνιστική
23 Νοεμβρίου Γερμανία-Ιαπωνία (15:00)
2η αγωνιστική
27 Νοεμβρίου Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα (12:00)
3η αγωνιστική
1 Δεκεμβρίου Ιαπωνία-Ισπανία (21:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x