Μουντιάλ 2022

Ροζέ Μιλά: Ο στράικερ που ξεπέρασε τα όρια και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ

Το Καμερούν θα συμμετάσχει σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ψάχοντας την διάκριση για πρώτη φορά μετά το 1990 αλλά και για εκείνον που θα «καταρρίψει» το ιστορικό ρεκόρ του Ροζέ Μιλά.

Η ώρα για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα με 50 ξεχωριστές ιστορίες από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Έχουν περάσει 32 χρόνια από εκείνη τη θεσπέσια πορεία του Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 και τα «λιοντάρια της Γιαουντέ» θα αναζητήσουν φέτος στα γήπεδα του Κατάρ μια διάκριση αντίστοιχη με τότε.

Όμως, η αφρικανική ομάδα έχει έναν μοναδικό λόγο να είναι υπερήφανη για το ιστορικό της υπόβαθρο, καθώς ένας δικός της παίκτης κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στην ιστορία του θεσμού. Ο λόγος για τον Ροζέ Μιλά, που μετατράπηκε σε μία από τις πιο ιστορικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 το Καμερούν κατάφερε να φτάσει μέχρι και του «8» σταματώντας επάνω στους Άγγλους. Πριν όμως συμβεί αυτό ο Καμερουνέζος κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα «φλας» για δύο λόγους. Αφενός γιατί στο ματς απέναντι στην Κολομβία με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν στην ηλικία των 38 ετών και 34 ημερών καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από το… μακρινό 1958 ο Σουηδός Γκούναρ Γκρεν.



Αφετέρου, ο Καμερουνέζος στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία θέλησε να χαρίσει στου φιλάθλους έναν από τους πιο διαδεδομένους πανηγυρισμούς στην ιστορία του αθλήματος, με τον χορό του στο σημαιάκι του κόρνερ.

Ροζέ Μιλά: Ο γηραιότερος σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Ρέκορντμαν ετών… 42 και κάτι

Εκείνη η διοργάνωση ήταν μόνο η αρχή για τον 70χρονο σήμερα Ροζέ Μιλά. Ο Καμερουνέζος, που μέχρι το 2014 ήταν ο γηραιότερος παίκτης, αλλά και σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά και την ανθρώπινη φύση το 1994 στις ΗΠΑ.

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιουνίου 1994, όταν το Καμερούν αντιμετώπιζε στο Σαν Φρανσίσκο την εθνική Ρωσίας. Οι Ρώσοι προηγούνταν από το ημίχρονο με 3-0 και ο προπονητής της αφρικανικής ομάδας αποφασίζει στο δεύτερο μέρος να ρίξει στη… μάχη τον Μιλά, που τότε ήταν 42 ετών και 39 ημερών!



Ο… σεσημασμένος Καμερουνέζος στράικερ μείωσε σε 3-1 στο 47' και κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του σπάζοντας το ίδιο του το ρεκόρ.

Αξιοσημείωτο γεγονός της αναμέτρησης ήταν ότι ο Όλεγκ Σαλένκο της Ρωσίας σκόραρε 5 φορές σε εκείνο το ματς, γεγονός που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν παίκτη μέχρι σήμερα σε Μουντιάλ.

Ροζέ Μιλά: Ο γηραιότερος σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x