Μουντιάλ 2022

Παίζει… μόνη της για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2034 η Σαουδική Αραβία

Ως μεγάλο φαβορί για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 προβάλλει η Σαουδική Αραβία, η οποία χθες ενημέρωσε επίσημα τη FIFA για την πρόθεσή της να διοργανώσει το μεγάλο τουρνουά.

Αποφασιμένη να διεκδικήσει ξανά, αυτή τη φορά μόνη της, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 είναι η Σαουδική Αραβία. Η χώρα της αραβικής χερσονήσουν είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί να αναλάβει να διοργανώσει το Μουντιάλ, σε 11 χρόνια από σήμερα, παρά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν μετά και το αντίστοιχο τουρνουά πριν από μερικούς μήνες στο Κατάρ.



Παρά την απογοήτευση που υπήρξε στο βασιλείο για το γεγονός πως η χώρα δεν κατάφερε να πάρει την προηγούμενη διοργάνωση, το 2030, οι Σαουδάραβες, μέσω του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατέθεσαν νέα πρόταση για την επόμενη διοργάνωση.

«Η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 είναι μια ιστορική πρωτιά και αντανακλά τους στόχους της χώρας να ξεκλειδώσει νέες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη δέσμευση να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλες τις γωνιές του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διάδοχος και πρωθυπουργός της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως 70 ενώσεις-μέλη της FIFA, από διαφορετικές ηπείρους, έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στη Σαουδική Αραβία, η οποία αν δεν προκύψουν άλλες υποψηφιότητες, θα αναλάβει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο επίσης θα γίνει χειμώνα λόγω της ίδιας ιδιαιτερότητας με το Κατάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x