Μουντιάλ

Ο σκόρερ Σφιντέρσκι δεν ήταν αρκετός και η Σουηδία με σούπερ σταρ τον Γκιόκερες έκλεισε εισιτήριο για Μουντιάλ

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αν και σκόραρε στον τελικό με τη Σουηδία, η Πολωνία δεν κατάφερε να φύγει όρθια από τη Σκανδιναβία γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 ξεχνώντας οριστικά το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε ένα τρελό τρελό ματς που είχε πέντε γκολ και ασταμάτητες εναλλαγές συναισθημάτων η Σουηδία βγήκε αλώβητη και με κατάθεση ψυχής επικράτησε 3-2 της Πολωνίας, καπαρώνοντας αυτή το ολόχρυσο εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2026.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του και μάλιστα στο 55ο χρίστηκε και σκόρερ, ωστόσο ο σούπερ σταρ Γκιόκερες στο 88ο λεπτό με δικό του τέρμα έκρινε την αναμέτρηση, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των Πολωνών για παρουσία στα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Οι Σουηδοί θα βρεθούν και πάλι στη παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου και πάλι μετά το 2018 και το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο χορός τον γκολ σε αυτό το τρελό παιχνίδι ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ο Ελάνγκα στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε την μπάλα από τον Αγιάρι και χωρίς να δυσκολευτεί την έστειλε στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 1-0.

Οι Πολωνοί βρέθηκαν ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο αλλά δεν τα παράτησαν και έβγαλαν γρήγορα αντίδραση. Στο 33' ο Ζαλέφσκι μετά την μπαλιά του Ζιελίνσκι βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε άψογα, φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα, για το 1-1.

Η χαρά βέβαια των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ με τον Λαγκερμπιέλκε στο 44' να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νίγκρεν, ο 25χρονος αμυντικός της Μπράγκα νίκησε τους πάντες στον αέρα πετυχαίνοντας το 2-1.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ένα δικό μας παιδί έκανε την εμφάνιση του στο ματς. Μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζαλέφσκι έσπασε με το κεφάλι στον ελεύθερο και ολομόναχο Σφιντέρσκι και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 2-2, με το παιχνίδι να ξεκινάει και πάλι από την αρχή.

Όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση, ωστόσο ο Γκιόκερες είχε άλλη άποψη. Αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, ο φορ της Άρσεναλ βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και με αξιοζήλευτη ψυχραιμία εκτέλεσε από κοντινή απόσταση γράφοντας το τελικό 3-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x