Μουντιάλ 2022

To πρώτο φορητό γήπεδο: Το «Στάδιο 974» φιλοξένησε 7 αγώνες, αποσυναρμολογείται και… πάει αλλού!

Η αναμέτρηση μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας ήταν η τελευταία που φιλοξενήθηκε στο «Στάδιο 974», το οποίο θα αποσυναρμολογηθεί και έπειτα οι υποδομές του θα μεταφερθούν με πλοίο σε άλλες χώρες.

Η Βραζιλία νίκησε τη Νότια Κορέα 4-1 σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι. Ακόμα πιο θεαματική ωστόσο, είναι η ιστορία του γηπέδου που διεξήχθη ο αγώνας, με το... ιδιαίτερο όνομα «Στάδιο 974».

Το γήπεδο αυτό θεωρείται το πρώτο προσωρινό γήπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δημιουργήθηκε δηλαδή, αποκλειστικά για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και η αναμέτρηση μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας ήταν η τελευταία που θα φιλοξενήσει, καθώς αναμένεται να αποσυναρμολογηθεί!

Συγκεκριμένα, το «Στάδιο 974» πήρε το όνομά του από τα 974 κοντέιντερ πλοιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστεί, αριθμός που είναι συμβολικός, καθώς πρόκειται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ! Αφού ολοκληρώθηκαν οι επτά αναμετρήσεις που είχε αναλάβει να διεξάγει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα κοντέινερ αυτά θα αποσυναρμολογηθούν, και θα σταλούν σε χώρες που χρειάζονται την υποδομή.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fenwick Iribarren Architects, η οποία σχεδίασε το συγκεκριμένο γήπεδο και άλλα δύο στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ιδέα ήταν να αποφευχθεί η κατασκευή ενός σταδίου που θα μέινει αχρησιμοποίητο μετά το τέλος του τουρνουά, όπως συνέβη μετά από τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα στη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x