Μουντιάλ 2022

Στραχίνια Πάβλοβιτς: Ένας κεντρικός αμυντικός που πασάρει σαν χαφ και σκοράρει σαν επιθετικός

Αν η ομάδα σου ψάχνει έναν ψηλό αμυντικό, που δεν χάνει κεφαλιά σε άμυνα και επίθεση, που πασάρει με το αριστερό του πόδι σαν κεντρικός και είναι μόλις 21 χρονών… αυτός είναι ο Στραχίνια Πάβλοβιτς!

Είναι 21 χρονών και ήδη έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας σε πέντε διαφορετικές ομάδες! Αν αυτό δείχνει πως πρόκειται για ένα σπουδαίο πρότζεκτ, στο οποίο πολλοί σύλλογοι θέλουν να επενδύσουν, ή έναν γυρολόγο, θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Ο Στραχίνια Πάβλοβιτς είναι ένας ψηλός (1,94μ.), αδύνατος, αλλά και στιβαρός κεντρικός αμυντικός, που αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας της Σάλτσμπουργκ και το next best thing της εθνικής Σερβίας.

Πολύ σημαντικό το γεγονός πως πρόκειται για έναν στόπερ, που είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια του, ενώ το καλό του πόδι είναι το αριστερό, τη στιγμή, δε, που οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πασχίζουν για να βρουν ηγέτες στην αμυντική τους γραμμή με αυτά χαρακτηριστικά.

Στραχίνια Πάβλοβιτς: Το next best thing της Σερβίας

Ο Πάβλοβιτς προέρχεται από τα φυτώρια της Παρτίζαν και ανδρώθηκε το 2019, όταν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Με τους Σέρβους αγωνίστηκε σε 57 παιχνίδια, με απολογισμό δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Γρήγορα, η Μονακό «έτρεξε» να αποσπάσει την υπογραφή του, ξοδεύοντας για αυτόν 10 εκατομμύρια ευρώ. Στους «Μονεγάσκους», οι πολλές επιλογές στην άμυνα δεν του έδωσαν χώρο να αναδείξει το ταλέντο του, αν και πρόλαβε να πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα παραχωρηθεί δανεικός σε Παρτίζαν, Σερκλ Μπριζ και Βασιλεία, «γράφοντας» με όλες διψήφιο αριθμό εμφανίσεων.

Η Σάλτσμπουργκ διέκρινε το ταλέντο του και πλήρωσε στη Μονακό 7 εκατ. ευρώ για να του δώσει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Με τους Αυστριακούς δεν έλειψε λεπτό από την παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Στον 5ο όμιλο η ομάδα του Ματίας Τζέισλε, τερμάτισε πίσω από Τσέλσι και Μίλαν και άφησε τελευταία την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στραχίνια Πάβλοβιτς: Το next best thing της Σερβίας

Ο Πάβλοβιτς έχει τη φήμη του αμυντικού που σκοράρει (από στημένες φάσεις) και μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει πετύχει πέντε τέρματα και έχει μοιράσει επτά ασίστ. Μία καλή πορεία με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, είναι σίγουρο πως θα εκτοξεύσει και άλλο το όνομα του.



Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x