Ελλάδα

Να επιβάλλει εκλογές στην ΕΠΟ το Νοέμβριο προσπαθεί ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού περιμένει πως με λίγο παραπάνω χρόνο, ίσως καταφέρει (άγνωστο πώς) να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ…

Να κερδίσει χρόνο προσπαθεί εκ νέου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τις εκλογές στην ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου, προσθέτοντας μια φράση στο υπό ψήφιση νέο αθλητικό νομοσχέδιο που υποχρεώνει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες της το τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβρη-Δεκέμβρη).

Πέρα από τις προβλέψεις του υφιστάμενου νόμου, η ΕΠΟ επέμενε να κάνει τις εκλογές της στις 9 Οκτωβρίου, με δεδομένο ότι τις είχε προκηρύξει πριν την ψήφιση του νόμου και σύμφωνα με το καταστατικό της.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, προφανώς θεωρώντας ότι πρέπει να κερδίσει χρόνο μήπως και πετύχει τον διακαή του πόθο που είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα (και) στην ΕΠΟ, διαμόρφωσε τη νέα διάταξη ως εξής:

«Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Η προσθήκη αφορά τη φράση «…πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών…», ώστε ο νόμος (που προβλέπει εκλογές Νοέμβρη-Δεκέμβρη) να υπερισχύει.

Βέβαια, ουδείς κατανοεί τι περιμένει ακριβώς να κερδίσει από αυτό. Ειδικά από την ώρα που η FIFA έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ, πράγμα που και ο ίδιος ο Αυγενάκης έχει αναγκαστικά αποδεχτεί, εξαιρώντας την ποδοσφαιρική ομοσπονδία από το νέο εκλογικό σύστημα όπου ψηφίζουν πλέον όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x