Γαλλία

Έσπασε το «ρόδι» η Λιόν!

Στην πρώτη της νίκη στη Ligue 1 έφτασε η Λιόν, η οποία επικράτησε 1-0 της Ναντ εκτός έδρας. «Χρυσός» σκόρερ στο 35' ο Ντεμπελέ, με τον Λόπες να κατεβάζει τα «ρολά». Αποβλήθηκε στο 79' ο Ντα Σίλβα.

Επιτέλους νίκη για τη Λιόν! Το πρώτο της «τρίποντο» στη νέα σεζόν της Ligue 1 πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής (27/8) η ομάδα του Πίτερ Μποζ, η οποία επικράτησε 1-0 φιλοξενούμενη από τη Ναντ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι «Λιονέ» είχαν ως «χρυσό» σκόρερ τον Ντεμπελέ στο 35'. Ωστόσο, κορυφαίος τους παίκτης ήταν αναμφίβολα ο Λόπες, ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα κι όταν η ομάδα του έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 79' λόγω της αποβολής του Ντα Σίλβα (δεύτερη κίτρινη).

Οι φιλοξενούμενοι -που έφτασαν τους πέντε βαθμούς- ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, προσπαθώντας να απειλήσουν το αντίπαλο τέρμα. Ο… δρόμος για το γκολ άνοιξε δια της μαγικής ενέργειας του Πακετά, ο οποίος αφού κατέβασε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα, σούταρε, με τον Λαφόν να βάζει «στοπ» σε πρώτο χρόνο, όχι όμως και σε δεύτερο απέναντι στον Ντεμπελέ.

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Ναντ -των τεσσάρων πόντων- έγινε άκρως απειλητική, καταφέρνοντας να φτάσει σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση. Σε όλες, όμως, παρενέβη ο πορτιέρε της Λιόν, του οποίου η εμφάνιση στάθηκε καταλυτική. Ειδικά, μετά την αποβολή του συμπαίκτη του, αφού οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους.

Tο γκολ του Ντεμπελέ:





Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (27/08)

Ναντ-Λιόν 0-1
(35' Ντεμπελέ)

Σάββατο (28/08)

Νις-Μπορντό (18:00)
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Κυριακή (29/08)

Τρουά-Μονακό (14:00)
Ανζέ-Ρεν (16:00)
Στρασβούργο-Μπρεστ (16:00)
Λανς-Λοριάν (16:00)
Κλερμόν-Μετς (16:00)
Λιλ-Μονπελιέ (18:00)
Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα)

Λοριάν-Λιλ
Λιόν-Στρασβούργο
Μονακό-Μαρσέιγ
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Ναντ-Νις
Παρί Σεν Ζερμέν-Κλερμόν
Μπορντό-Λανς
Μπρεστ-Ανζέ
Μετς-Τρουά
Ρεν-Ρεμς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x