Oλλανδία

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Λύγισε τη Ναϊμέγκεν και ανακάμπτει ο Άγιαξ!

Ο Άγιαξ επικράτησε με 2-1 της Ναϊμέγκεν για τη 14η αγωνιστική της Eredivisie, πήρε ακόμα ένα «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και δείχνει να βελτιώνεται πριν τον «τελικό» με την ΑΕΚ στο Europa League.

Συνέρχεται με τον Φαν'τ Σχιπ στον πάγκο του ο Άγιαξ!

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, με τις δυο ομάδες να αναμένεται να παίξουν έναν «τελικό» για το Conference League (14/12), επικράτησε με 2-1 της Ναϊμέγκεν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Eredivisie, δείχνοντας το ανοδικό της πρόσωπο το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο «Αίαντας» πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, είναι αήττητος εδώ και πέντε παιχνίδια (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία) και με 18 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση, στο -4 από την πρώτη πεντάδα.



Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκαν με ορμή, έκαναν δική τους την κατοχή και προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό. Στο 8' ο Μπρόμπεϊ έχασε μοναδική ευκαιρία εξ επαφής, ενώ ο «Αίαντας» παρά τις 11 τελικές που δημιούργησε, του έλειψε η αποτελεσματικότητα και πήγε στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, συνδύασε την υπεροχή του με γκολ και έτσι έφτασε στους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Κρίστιαν Χλίνσον άνοιξε το σκορ στο 57’ για το 1-0, ενώ ο Μπόργκες στο 88’, που είχε περάσει στο γήπεδο δυο λεπτά νωρίτερα, σημείωσε το 2-0 και σφράγισε το «τρίποντο» για την ομάδα του Φαν'τ Σχιπ.

Παρόλα αυτά, η Ναϊμέγκεν δεν τα παράτησε και μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Ταβσάν, χωρίς ωστόσο, να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Άγιαξ να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Η ενδεκάδα του Άγιαξ: Ραμάι, Γκάεϊ (46’ Σούταλο), Χάτο, Ρενς, Μάρτα, Τέιλορ, Ταχίροβιτς, Μπερχβάιν (86’ Φορμπς), Χλίνσον, Μπερχάους, Μπρόμπεϊ (66’ Άκπομ)

Στο άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα (15:30), η Τβέντε νίκησε εκτός έδρας με 3-1 τους Γκόου Αχέντ Ινγκλς και πάτησε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα με 30 πόντους και στο -12 από την πρωτοπόρο, Αϊντχόφεν.

Ο Ουγκάλντε άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με τον Στέιν να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μείωσε σε 2-1 με τον Λανσάνα, με τον Τάχα να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για την Τβέντε.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 1/12
Χέρενφεν-Αλμερε Σίτι 3-0

Σάββατο 2/12
Φόλενταμ-Τσβόλε 0-5
Βάαλβαϊκ-Εξέλσιορ 2-2
Φορτούνα Σιτάρντ-Φίτεσε 3-1
Χέρακλες-Σπάρτα Ρότερνταμ 0-1

Κυριακή 3/12
Φέγενορντ-Αϊντχόφεν 1-2
Γκόου Αχέντ Ινγκλς-Τβέντε 1-3
Ναϊμέγκεν-Αγιαξ 1-2
Ουτρέχτη-'Αλκμααρ 17:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x