Κύπρος

Ταπείνωσε την ΑΕΚ Λάρνακας και προκρίθηκε η Νέα Σαλαμίνα, στους «8» μέσω των πέναλτι η ΑΕ Λεμεσού

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου της Κύπρου πήρε η Νέα Σαλαμίνα διαλύοντας την ΑΕΚ Λάρνακας (4-0) τη στιγμή που η ΑΕ Λεμεσού απέκλειε στα πέναλτι τον Απόλλωνα (0-0 κ.δ).

Έγραψε ιστορία η Νέα Σαλαμίνα! Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν καταιγιστική απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, συντρίβοντας την με το εντυπωσιακό 4-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπριακού Κυπέλλου. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η ΑΕ Λεμεσού η οποία έπειτα από ένα «στείρο» 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα, προκρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με 5-4. Μελανό σημείο της βραδιάς τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών ΑΕΛ και Απόλλωνα που έφεραν την καθυστέρηση στη σέντρα της αναμέτρησης.

Στη Λάρνακα η Νέα Σαλαμίνα επέβαλε από νωρίς τον δικό της ρυθμό και στο 18' έφτασε κοντά στο 1-0 με τον Μάντζεκ να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Ερίκ Μποτεάκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 29' η ΑΕΚ Λάρνακας, έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού ο Εγγλέζου σημάδεψε το δοκάρι του Μελίσσα ενώ το έργο επαναλήφθηκε και στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κύπριο μέσο να εκτελεί το φάουλ σημαδεύοντας ξανά το κάθετο δοκάρι και με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση καθώς στο 53' ο Καρλίτος έκανε με πλασέ το 2-0! Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-0 όμως ο Μποτεάκ με «βολίδα» σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 80' η Νέα Σαλαμίνα βγήκε ξανά στην αντεπίθεση και ο Ντορεγκαράι με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Καρλίτος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη, ενώ τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο ίδιος παίκτης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας το τελικό 4-0, «σφραγίζοντας» την πανηγυρική πρόκριση για την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη.



Στο «Alphamega» της Λεμεσού το ματς καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας των θλιβερών σκηνικών που εκτυλίχθηκαν στις εξέδρες με τους οπαδούς τον δύο ομάδων να πετούν φωτοβολίδες και να δίνουν μάχες σώμα με σώμα.

Με την έναρξη του ματς η ΑΕ Λεμεσού ήταν αυτή που έχασε στο 20' την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν η προβολή του Μπεραχινό κατέληξε στο δοκάρι. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 45' με τον Σις να κάνει μια τρομερή προσποίηση και να σουτάρει με το δοκάρι ξανά να στερεί το γκολ από τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα ήταν κακή και το παιχνίδι αρκετά σκληρό με την μοναδική καλή στιγμή να ανήκει στην ΑΕΛ μετά από σουτ του Μακρή που απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς. Το ντέρμπι οδηγήθηκε στην παράταση χωρίς ωστόσο να υπάρξει η μεγάλη ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες της ΑΕ Λεμεσού ήταν εύστοχοι και εκμεταλλεύτηκαν το χαμένο πέναλτι του Αλεσαμί παίρνοντας την πρόκριση με 5-4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x