Ισπανία

Νέος πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ο Πέδρο Ρότσα

O Πέδρο Ρότσα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με την Εκλογική Επιτροπή να εγκρίνει την περίπτωσή του.

Επισημοποιήθηκε η ανάληψη της ηγεσίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από τον Πέδρο Ρότσα. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Λουίς Ρουμπιάλες (που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση στην Ερμόσο) στην προεδρία της RFEF, ο οποίος ήταν προσωρινός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μέχρι τις αρχές Απριλίου, όταν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για να αναλάβει μόνιμα τον ρόλο.

Ο Πέδρο Ρότσα ανέλαβε χρέη προέδρου όταν παραιτήθηκε ο Ρουμπιάλες και χρειάστηκε να περιμένει το χρόνο του για να γίνει μόνιμος. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και ο μοναδικός που εγκρίθηκε από την Εκλογική Επιτροπή, πληρώντας όλα τα κριτήρια.

Ο Ρότσα λέγεται ότι είχε περισσότερες από 100 εγκρίσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου Ισπανίας, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του. Επόμενη κίνησή του θα είναι να συστήσει ένα διοικητικό συμβούλιο και να προκηρύξει εκλογές σε όλα τα ομοσπονδιακά όργανα, ξεκινώντας από τη Γενική Συνέλευση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x