Copa America

Νέος προπονητής της «σελεσάο» ο Τίτε

Την πρόσληψη του Τίτε ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Βραζιλίας μετά την τελευταία αποτυχία της ομάδας στο επετειακό Κόπα Αμέρικα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Αντενόρ Λεονάρντο Μπάκι (όπως είναι το πλήρες όνομα του) ή αλλιώς Τίτε είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης παρουσιάστηκε επίσημα από την ομοσπονδία της χώρας.

Ο προκάτοχος του, Ντούνγκα, απέτυχε να φέρει εις πέρας το έργο της διάκρισης για τη «σελεσάο», τόσο στο Μουντιάλ του 2010 όσο και στα δυο Κόπα Αμέρικα, καθώς αποκλείστηκε και τις τρείς φορές.

Ο 55χρονος Τίτε βρισκόταν στο πάγκο της Κορίνθιανς, εκτελώντας την τρίτη θητεία του και τη συγκεκριμένη ομάδα έχει σηκώσει τέσσερις τίτλους, δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (2011, 2015), ένα Copa Libertadores (2012) και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2012).

Ο Τίτε έχει μπροστά του δύσκολο έργο, αφού καλείται να οδηγήσει τη Βραζιλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας μέσω της προκριματικής φάσης. Στα προκριματικά οι Βραζιλιάνοι βρίσκονται στην έκτη θέση του πίνακα, με τις πρώτες τέσσερις θέσεις να δίνουν απευθείας εισιτήριο για τα τελικά και την πέμπτη να οδηγεί στα μπαράζ.

Μάλιστα, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο», υπογράμμισε: «Βρίσκομαι εδώ επειδή δεν πήγαν καλά τα πράγματα για την ομάδα. Μου είπαν ότι έχω στις πλάτες μου βαρύ φορτίο καθώς 200.000.000 φίλαθλοι με παρακολουθούν. Το μυαλό μας είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο αν φτάσουμε σε αυτό, ας μην είμαστε εκτός πραγματικότητας. Θεωρώ πάντως οτι κάνουμε εξαιρετική δουλειά και θα τα καταφέρουμε».

Νάσος Γρυπαίος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x