Ελλάδα

Νίκη Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο Κ17

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 2-1 για το πρωτάθλημα Κ17.

Μετά τη νίκη της Κ15 επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο (0-3), το παράδειγμά της ακολούθησε και η Κ17 του Ολυμπιακού που πέρασε με 2-1 από την έδρα των «πράσινων» κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον βρίσκονται μόνοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό. Ο Δαρβίρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι στη συνέχεια παρέμεινε «κλειστό» με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως ανασταλτικά. Στο 31? ο Τσέλιος που μετά από αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, πλάσαρε σωστά για το 1-0. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη, μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και στο 51? απείλησε με το πλασέ του Τουφάκη να μην βρίσκει στόχο. Στη συνέχεια ο Δαρβίρας είχε δύο κλασικές ευκαιρίες, αρχικά στο 61? με κεφαλιά που κατέληξε άουτ και δύο λεπτά αργότερα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 64? ο Σούφκα πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Ντέλλα. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους Πειραιώτες, με το απευθείας φάουλ του Λίγδα να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε τον ρυθμό του αγώνα και είχε καλές στιγμές τόσο με το πλασέ του Λιατσικούρα στο 70?, όσο και με την κεφαλιά του Σούφκα στο 71?, ενώ στο 72΄ο Ντέλλας μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Παναγάκου. Την ανατροπή ολοκλήρωσε και πάλι ο Λίγδας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 77? και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη. Στο 85? ο Αλαφάκης που είχε προωθηθεί κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δαρβίρας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός (Δ. Μαυρογενίδης): Κουρακλής, Κουτσόπουλος (13? Σουλανιάκου), Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Φίλης (76? Πλης), Τουφάκης (53? Κτένας), Λιατσικούρας, Σούφκα, Δαρβίρας, Λίγδας.

Παναθηναϊκός (Α. Παπαβασιλείου): Ντέλλας, Κάρουζος, Μακρυγιάννης, Λινάρδακης, Καλοσκάμης, Πόθας (79? Σώκος), Τσέλιος (62? Κορρές), Τακεσιάν (79? Σιάκκας), Τσατάλι (73? Μαρκεζίνης), Μπρέγκου, Ρομάνο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x