Ελλάδα

Νικολαΐδης: «Η ενασχόληση μου με την αγορά της ΑΕΚ επηρέασε την απόδοσή μου στην Ατλέτικο»

Για την προσπάθεια εκπλήρωσης του ονείρου του -της αγοράς της ΑΕΚ- το διάστημα που βρισκόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μίλησε μεταξύ άλλων στην «AS» ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Στην ενασχόλησή του με την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στην «AS».

Συγκεκριμένα, ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της Ένωσης υποστήριξε ότι έχοντας ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στο πως θα εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στο επιθυμητό για τον ίδιο αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που επέφερε και τους τραυματισμούς του.

Την ίδια στιγμή, ο παλαίμαχος επιθετικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αμοιβαία αγάπη που υπάρχει μεταξύ αυτού και της Ατλέτικο Μαδρίτης, στους Ντιέγκο Σιμεόνε, Φερνάντο Τόρες και Ντιέγκο Κόστα, στη θέση του επιθετικού, στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, καθώς και στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για:

-την αγάπη των φίλων της Ατλέτικο Μαδρίτης: «Με εκπλήσσει ακόμα. Έλαβα πολύ αγάπη από τους φίλους της Ατλέτικο από το αρχή. Ήταν καταπληκτικό. Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες, όμως, φώναζαν το όνομά μου».

-τον Φερνάντο Τόρες: «Ο Φερνάντο ήταν μόνο 19 χρονών, ήταν ο πλέον αγαπητός στα αποδυτήρια. Ήταν ντροπαλός παίκτης, αλλά υπέροχος. Τον έβλεπα σαν τον μικρό μου αδερφό. Προσπαθούσα να τον βρίσκω συνέχεια στο γήπεδο και να κάνω ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να τον βοηθήσω».

-τον Ντιέγκο Σιμεόνε: «Παρατηρώ τον Τσόλο σήμερα και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα που είχε και τότε. Ήταν ένας νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του μας εντυπωσίαζε. Μας φώναζε και μας έβαζε να τρέχουμε. Μας επηρέαζε. Ήταν πολύ καλός τύπος».

-την προσπάθεια αγοράς της ΑΕΚ όσο βρισκόταν στους «ροχιμπλάνκος»: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν όλα μαγικά. Αλλά στη συνέχεια άρχισα να συμμετέχω πολύ στην αγορά της ΑΕΚ. Πολλές ώρες στο τηλέφωνο για κάτι, το οποίο αποτελούσε όνειρο για εμένα. Νομίζω, ότι αυτό επηρέασε την απόδοσή μου και πως προκάλεσε τον τραυματισμό μου. Δυστυχώς, ήταν κάτι που μου κόστισε την παρουσία μου στη βασική 11άδα της Εθνικής, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το Euro 2004».

-τις συνθήκες ζωής που συνάντησε στην Ισπανία: «Στην Ισπανία όλα είναι πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους της. Η κόρη μας γεννήθηκε εκεί, οπότε ήταν ιδιαίτερο».

-τον τραυματισμό του Ντιέγκο Κόστα και τη θέση του επιθετικού: «Οι τραυματισμοί είναι φυσιολογικοί, όμως είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν επηρεάζεται η αυτοπεποίθησή σου. Μπορεί να στέκεσαι μπροστά στον τερματοφύλακα και για μία στιγμή να σκεφτείς ότι υπάρχει περίπτωση να αστοχήσεις. Τότε είναι 90% πιθανό ότι δεν θα σκοράρεις. Αν είσαι σε θέση να αντιστρέψεις διανοητικά αυτήν την κατάσταση τότε τα πράγματα θα λειτουργήσουν και πάλι όπως πρέπει… Το στυλ μου ήταν διαφορετικό από αυτό του Κόστα. Παρόλο που δεν ήμουν πολύ ψηλός (1.74), ήμουν πολύ καλός με το κεφάλι».

-το που βασίστηκε η επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο Euro 2004, αλλά και το τι λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Οι σχέσεις μας, η πειθαρχία και η αυταπάρνησή μας, ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το ταλέντο. Αντίθετα, μας λείπουν όλα τα υπόλοιπα».

-τη σχέση του με την Ατλέτικο: «Πάντα παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομάδας, τόσο εγώ όσο και ο γιος μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x