Ελλάδα

Νοέμβρη-Δεκέμβρη οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

Το τελευταίο δίμηνο του έτους θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Σε τι επηρεάζει την ΕΠΟ.

Τροπολογία, σύμφωνα με την οποία ειδικά για το έτος 2020, οι εκλογές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών θα διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, δηλαδή το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Κατέθεσε σήμερα (29/7) σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει:

«Ειδικά για το έτος 2020 οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ που έχει αναγγείλει την διενέργεια αρχαιρεσιών για τις 9 Οκτωβρίου, αναγκαστικά θα τις μεταθέσει για ένα μήνα μετά.

Εξάλλου, υπό διαβούλευση θα τεθεί άμεσα και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που θα αλλάζει το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών (θα ψηφίζουν τα αναγνωρισμένα σωματεία) και από το οποίο θα εξαιρεθεί η ΕΠΟ –όπως δημόσια έχει πει ο Λευτέρης Αυγενάκης- καθώς προσκρούει στο αυτοδιοίκητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x