Σκωτία

Νταντί Γιουνάιτεντ, ο «τρομοκράτης» της Μπαρτσελόνα

Η πόλη στα ανατολικά της Σκωτίας αποτελεί έδρα δύο ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Νταντί και της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Οι γνώσεις των περισσότερων ποδοσφαιρόφιλων ίσως να σταματούν στην πληροφορία, ότι τα γήπεδα των δύο ομάδων χωρίζει μία απόσταση μερικών μόνο μέτρων...

Η Γιουνάιτεντ, είναι και η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο σε νίκες με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα!

Καθαρά πληροφοριακά πριν την διακοπή λόγω της γνωστής πανδημίας, στο τρέχον πρωτάθλημα, πρώτη παραμένει η Νταντί Γιουνάιτεντ με 59 βαθμούς, ενώ η Νταντί βρίσκεται στην τρίτη θέση με 41. Αν και η ύπαρξή τους έχει ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής, η Νταντί (ιδρύθηκε το 1893) και η Νταντί Γιουνάιτεντ (ιδρύθηκε το 1909 ως Νταντί Χιμπέρνιαν και το 1923, άλλαξε στο σημερινό Νταντί Γιουνάιτεντ), μετράνε συνολικά ελάχιστους τίτλους με σημαντικότερους το ένα πρωτάθλημα που κατέκτησε έκαστη. Κάποιοι ίσως να θυμηθούν το μικρό πέρασμα του Κλαούντιο Κανίγια από την Νταντί. Ή ότι στην Γιουνάιτεντ έπαιξε για μία χρονιά, ο νυν αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον.

Από την άλλη, οι Έλληνες φίλαθλοι ίσως να θυμηθούν ότι στις 26 Αυγούστου του 2010, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στη Νταντί Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με την νίκη στο πρώτο ματς στη Σκωτία (είχε κερδίσει με γκολ του Τζιμπούρ 1-0 στο "Τάνανταϊς Παρκ"), πήρε την πρόκριση για την φάση των ομίλων του Europa League.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x