Euro 2016

Ντεσάμπ: «Κανείς δεν έχει βρει μέχρι σήμερα αμυντικό πλάνο για τον Ρονάλντο»

Με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε ο ομοσπονδιακός της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, παραδεχόμενος ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τρόπο αντιμετώπισής του.

Πολύ… Κριστιάνο Ρονάλντο είχε η συνέντευξη τύπου του Ντιντιέ Ντεσάμπ εν όψει του αυριανού τελικού κόντρα στην Πορτογαλία. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός παραδέχθηκε ότι κανείς δεν έχει βρει μέχρι σήμερα αμυντικό πλάνο, μέσω του οποίου να μπορεί να περιοριστεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προλάβει να μιλήσει στους παίκτες του για την αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του:
«Δύο χρόνια παίζουμε φιλικά ματς, τα οποία δεν τα νικήσαμε όλα, αλλά ήμασταν στο κλίμα. Οι παίκτες έκαναν ό,τι χρειαζόμουν, αν και ήταν δύσκολο μερικές φορές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να νικάς. Κάναμε όλα όσα έπρεπε για να φτάσουμε εδώ, τα δώσαμε όλα».

Για τη θέση του Γκριζμάν: «Ο Αντουάν παίζει σε μια θέση που ξέρει και συχνά αγωνίζεται και στην Ατλέτικο. Μπορεί να παίξει κι αλλού, ανάλογα με τις συνθήκες, γεγονός που είναι καλό για την ομάδα».

Για την προετοιμασία: «Δεν έχουμε αλλάξει απ’ ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Το ιδανικό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ. Έχουμε αγωνία, αλλά όχι άγχος».

Για τη στιγμή του τελικού: «Είναι σημαντικός για την καριέρα μου. Πήρα αυτή τη θέση για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι το παιχνίδι αύριο. Έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι σημαντικό».

Για την απόδοση του Ουμτιτί: «Δεν είμαι έκπληκτος απ’ αυτόν. Ξέρει ότι του έχω εμπιστοσύνη, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι παίκτης που προσδίδει ηρεμία. Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτόν. Έχει την πνευματική δύναμη και τον χαρακτήρα στο υψηλότερο επίπεδο».

Για την Πορτογαλία: «Είναι μια καλά οργανωμένη, έμπειρη και συμπαγής ομάδα, με το τρίγωνο του Πέπε, Φοντέ και Γουίλιαμ Καρβάλιο να ξεχωρίζει. Υπάρχει φυσικά και το δίδυμο στην επίθεση με Ρονάλντο και Νάνι. Είναι μια ομάδα που βγαίνει πολύ γρήγορα στην επίθεση. Δεν αμύνονται μόνο, κρατούν την μπάλα και ξέρω πώς να επιτεθώ».

Για τη Χρυσή Μπάλα: «Ο Κριστιάνο είναι 8 χρόνια στην κορυφή και με την ομάδα του και με την Πορτογαλία. Αν ο Γκριζμάν μπορεί να είναι στους υποψήφιους, θα είναι ένα καλό σημάδι, γιατί θα πάει να πει ότι πήγε καλά στον τελικό. Ο Αντουάν έχει την ποιότητα και η επιρροή του είναι σημαντική για την ομάδα. Αλλά δεν είναι μόνος του. Όλα εξαρτώνται από το σύνολο».

Για το αν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Κανείς δεν έχει βρει μέχρι σήμερα. Έχει αθλητική ποιότητα που του επιτρέπει να πετάει. Θα περιορίσουμε την επιρροή του, που είναι πολύ σημαντικό. Από το τελευταίο ματς εναντίον τους, πολλά πράγματα έχουν συμβεί. Αλλά το σημαντικότερο είναι αύριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x