Γενικά

«Ντου» της αστυνομίας στα γραφεία της UEFA!

Έφοδος της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA, λόγω της εμπλοκής του ονόματος του Ινφαντίνο στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Λίγες ώρες αφότου ΚΑΙ το όνομα του σημερινού προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ενεπλάκη στο σκάνδαλο Panama Papers, με τις offshore εταιρίες, η ελβετική αστυνομία έκανε επιδρομή στα γραφεία της UEFA στη Νιόν!

Όπως μεταδίδεται, ομοσπονδιακοί υπάλληλοι όρμησαν αιφνιδιαστικά στην έδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κατάσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο πρώην γενικός γραμματέας της UEFA, με έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κέντρο του σκανδάλου διαφθοράς στον κόσμο του ποδοσφαίρου, τον Ούγκο Τζίνκις!

H διαρροή των Panama Papers δείχνει ότι πριν από μία δεκαετία, όταν ο Ινφαντίνο ήταν υπεύθυνος νομικών θεμάτων της UEFA, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διασυλλογικών της διοργανώσεων για τη Λατινική Αμερική (για τις περιόδους από το 2003 έως το 2006 και από το 2006 έως το 2009) σε μία εταιρεία από την Αργεντινή με την ονομασία Cross Trading.

Αυτή, με τη σειρά της, πούλησε τα δικαιώματα στο κανάλι Teleamazonas, που ανήκει στην εταιρεία Full Play.

Η Full Play είναι ιδιοκτησίας του Τζίνκις που μαζί με τον γιο του, Μαριάνο, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Αργεντινή, καθώς πέρυσι κατηγορήθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α. ότι έδωσε εκατομμύρια δολάρια σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες για να τους «λαδώσει», ώστε να πάρει και να διατηρήσει τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα διοργανώσεων.

Η UEFA επιβεβαίωσε την επιδρομή της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της αναφέροντας τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη από την ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είχε στα χέρια της ένταλμα που ζητούσε να δει τα συμβόλαια μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Όπως είναι φυσικό η UEFA παρέδωσε όλα στα στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x