Γενικά

Ο St. Panteleimon FC θέλει να γράψει ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Η ομώνυμη κοινότητα ομογενών στο Λονδίνο δημιούργησε τον St. Panteleimon FC και ο εμπνευστής της, πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τον τρόπο που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία!

Το όνομα της ομάδας είναι «Άγιος Παντελεήμων», ίδιο με την κοινότητα που εκπροσωπεί.

Οι παίκτες της ονομάζονται, για συντομία, «Άγιοι» (Saints) και το όραμα που «κρύβεται» από πίσω είναι μεγάλο.

Ο πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή των Μάκη Διόγου και Γιάννη Κυφωνίδη για την προσπάθεια που γίνεται από την ελληνορθόδοξη λονδρέζικη κοινότητα, που στοχεύει στην παρουσία της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου!

inner

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την ιδέα να δημιουργηθεί η ομάδα: «Η δραστηριότητα ξεκίνησε από τους νέους. Η κοινότητα βγαίνει μπροστά σε όλες τις δραστηριότητες που ενώνουν τον κόσμο. Η κοινότητα υπάρχει σαράντα χρόνια και η έδρα της είναι ανάμεσα σε δύο Δήμους στο βορειοδυτικό Λονδίνο, του Γουέμπλεϊ και Χάροου. Μας εμπνέει ο χώρος γύρω μας. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, στις 15 Μαΐου του 2015 και ξεκινήσαμε δυναμικά, έχοντας στο πλευρό μας ευκατάστατους κοινοτικούς παράγοντες για χορηγούς.

Φέραμε από την πρώτη μέρα τον Γκάρι Γκάρσα, προπονητή με πολλά χρόνια θητείας στην Premiership. Μέσα στις πρώτες εβδομάδες είχαμε δεκάδες ομογενείς να δοκιμάζονται».

Για το έμβλημα και τα χρώματα της ομάδας: «Το έμβλημα έχει το εθνόσημο, ένα κιονόκρανο, τον βυζαντινό αετό με μια μπάλα ποδοσφαιρική. Στο κάτω μέρος φαίνεται το σύνθημα της ομάδας “Faith first”. Τα χρώματα είναι μπλε για την Ελλάδα, κίτρινο για την Κύπρο και το βυσσινί του Βυζαντίου. Στην κύρια φανέλα έχουμε το κίτρινο και το μπλε, στην εκτός έδρα έχει τα χρώματα της Εθνικής, μπλε και άσπρο».

inner

Για τους χορηγούς: «Έχουμε πολύ υψηλό μπάτζετ, γιατί είναι ακριβά τα πάντα στα αγγλικά πρωταθλήματα. Δεν χρειάζεται να πούμε νούμερα, αλλά είναι δεκάδες χιλιάδες λίρες. Νοικιάζουμε το γήπεδο της Μπάρνετ που είναι στη Ligue 1, γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις. Είναι καταπληκτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, τις καλύτερες στο επίπεδο που παίζουμε».

Για το έμψυχο υλικό: «Έχουμε προσελκύσει πρώην επαγγελματίες παίκτες. Ο γιος μου, Νίκος Σαλαπάτας, που έχει παίζει στην Τσέλσι, τους Κάτσικα και Δημιόκας που έπαιζαν στην ΑΕΚ και πολλούς ακόμα ποδοσφαιριστές που έχουν την ιστορία τους».

Για την πορεία της ομάδας και αν υπάρχουν περιορισμοί για τους παίκτες: «Ανεβήκαμε κατηγορία την πρώτη χρονιά, πήραμε νταμπλ. Αυτή τη στιγμή παίζουμε στο κυπριακό πρωτάθλημα της Αγγλίας, τους περιορισμούς τους βάζει το πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε κανέναν περιορισμό, αλλά μας αναγκάζει το πρωτάθλημα να έχουμε οκτώ Έλληνες».

Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει όραμα, μια μεγάλη ιδέα, αφού αυξάνεται συνεχώς η δυναμική της ομάδας, να βγούμε στα αγγλικά λιγκς. Είναι μια δοκιμασία να τρέχεις μια ομάδα. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, που έπρεπε να μάθουμε και να δοκιμαστούμε για όταν βγούμε στα αγγλικά λιγκς. Στην Ελλάδα έχουμε τρεις εθνικές κατηγορίες, στην αγγλία είναι 25 επίπεδα, οι ομάδες ανεβοκατεβαίνουν με ένα σύστημα».

inner

Για τον κόσμο: «Το πρωτάθλημα είναι το Κυπριακό πρωτάθλημα Αγγλίας.#Εμείς είμαστε μοναδικοί από ελληνορθόδοξη κοινότητα. Υπάρχουν ομάδες με σχέσεις με κυπριακές ομάδες. Είναι η Αγία Τράπεζα και η Διδασκαλική έδρα που ενώνουν τον κόσμο. Μέσα από αυτά μπορείς να φτιάξεις πολλά άλλα πράγματα. Έχουμε 250.000 ελληνοκύπριους, τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει 50.000 μετανάστες, πολλοί φοιτητές. Έχουμε 25 κοινότητες μέσα στο Λονδίνο και 115 σε όλη τη Βρετανία. Υπάρχει δυναμική που αυξάνεται συνεχώς».

Για το αν υπάρχει πλάνο να έρθουν στην Ελλάδα: «Έχω φίλους και το σκέφτομαι συνεχώς. Το όνομά μας είναι μεγάλο, έχουμε το παρωνύμιο «άγιοι» (saints). Όταν ανέβουμε κατηγορία σίγουρα θα έρθουμε στην Ελλάδα. Μαζεύουμε εμπειρίες για να βγούμε δυνατοί στις εθνικές κατηγορίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x